KunstFietsRoute Castricum op 6 en 7 juni 2020

Stop 11 - Schildervrienden in het Huis van Hilde

STOP 11

Schildervrienden in het Huis van Hilde

Locatie

Westerplein 6, Castricum

Kunstvorm

Schilderijen

Dichter

voordrachten

De exposanten

Huis van Hilde

Bij het Huis van Hilde exposeert een 11-tal schilders uit de groep ‘Schildervrienden’ uit deze regio. Zij zullen allemaal iets aanleveren met als thema ‘Archeologie en/of Het Huis van Hilde’. Sommige van deze vrienden schilderen al heel lang, andere zijn pas enkele jaren actief.

Ingrid van Arenthals

Ingrid van Arenthals bijvoorbeeld schildert al haar hele leven, waarvan 25 jaar bij het Lucas Gilde en exposeerde al vaker en één van haar werken hing al eens in het Cobra museum in Apeldoorn. Ze schildert het liefst vrij om zo de juiste sfeer te raken.

Ingrid van de Brink

Ook Ingrid van de Brink is van jongs af aan al verslingerd aan tekenen en schilderen. Lid geweest van verschillende gerenommeerde kunstkringen en ook een opleiding bij Crejat genomen. Zij heeft sinds kort de penseel weer stevig opgepakt en zal ook een geïnspireerd werk exposeren.

Mandy Groot

Mandy Groot is niet alleen schilder maar geeft daar ook les in. Ooit begonnen met een zelfportretje is dat dus uitgegroeid naar een flink deel van haar leven.

Claudette Hoffs

Claudette Hoffs is een van onze vrienden die de laatste jaren aan het schilderen is begonnen en niet onverdienstelijk. Samen met schildervriendin Guda zit ze op les bij Mandy. Ze schildert met acryl en tekent met pastel.

Guda Rouw

Guda Rouw is bij Crejat haar opleiding begonnen en er volgde daarna nog meer cursussen.

Inge Hergarden

Bij Inge Hergarden was het een kwestie van genen; ook haar vader schilderde. Ook Inge heeft een opleiding bij Crejat gevolgd en heeft daarbij ook het mozaïeken als hobby. Inge is een fijnschilder en werkt met olieverf. Zij is gefascineerd door het effect van het werken met verschillende transparante lagen.

Reno Huibers

Reno Huibers is momenteel de enige man bij de Schildervrienden. Hij schildert alleen aquarel en dan met name landschappen en gebouwen. Na een hersenbloeding heeft hij zijn aquarel niet opgegeven. Echter, de voorheen punctuele precisiewerken zijn nu vervangen door de wat meer lossere, abstraherende, schilderingen.

Margriet Pronk

Margriet Pronk heeft een heel traject achter de rug met verschillende materialen; Zentangle, kleurpotloden, pastel, acrylverf en toen kwam ze uit bij watervermengbare olieverf. Ze is naar eigen zeggen nog lang niet uitgeleerd en grijpt daarbij vaak naar de YouTube kanalen.

Sandra Strijk

Voor Sandra Strijk is creatief bezig zijn beslist een levensbehoefte. Ze heeft eigenlijk te veel dingen die ze leuk vindt maar houdt het momenteel even bij boetseren, tekenen en schilderen. Na wat grote werken is ze nu vooral bezig met aquarel en pastel.

Henny Vis

Henny Vis vond tekenen altijd al erg leuk. Toen ze stopte met werken is ze pas gaan schilderen. Alles vindt ze een uitdaging van modern tot realistisch. Ook met verschillende materialen werken is een uitdaging voor haar.

José Stigt

Ten slotte heeft bij José Stigt het tekenen en schilderen lang stil gelegen. Maar toen haar kinderen wat groter werden is ze met wat instapcursussen tekenen, schilderen, boetseren én beeldhouwen weer begonnen en schildert nu al jaren met acrylverf en sinds kort ook met olieverf.