KunstFietsRoute Castricum 2020 uitgesteld ivm coronavirus

Stop 12 - Teska Seligmann en Eveline Hardeman

STOP 12

Teska Seligmann en Eveline Hardeman

Locatie

Jan van Galenlaan 1
1901WD Castricum

Exposanten

Teska Seligmann
Eveline Hardeman

Kunstvorm

Schilderijen en poëzie

Dichter

Teska draag voor

Teska Seligman

Teska Seligmann maakt abstracte schilderijen in olieverf. Tijdens deze kunstfietsroute legt zij verbanden tussen haar schilderijen en (bestaande) poëzie. Zo hangt er naast een schilderij over haar onlangs gestorven vader (“de schouders van mijn vader: daar sta ik”) een gedicht van Roberto Juarrez over sterfelijkheid, en hangen liefdessonnet XVII van Pablo Neruda en een schilderij dat daarop is gebaseerd (“waar ik niet bestaat, noch jij”) naast elkaar.

Teska combineert “waddenschilderij 1”, over de oneindige ruimte en onverbiddelijke kracht van het water, met een film van Eveline Hardeman, “Water Wolken I”, een ode aan de kracht van de onstuimigheid, het meebewegen en het altijd maar weer terugkeren naar daar waar het begon. Ook daar komt poëzie bij. 

 

www.teskaseligmann.nl

 

Eveline Hardeman

Het werk van Eveline Hardeman richt zich voornamelijk op menselijke verhoudingen, kwetsbaarheid en innerlijke en onderlinge emoties. Zij vangt mooie en aangrijpende dingen om zich heen in beelden, voegt soms iets toe, plaatst ze in een ander kader. Zij maakt onder meer films, installaties, tekeningen.

Ze zal naast de film ‘Water Wolken I’ in de tuin een installatie maken.

www.evelinehardeman.nl