Image

Stop 12

Galerie Streetscape

Connie van Winssen

wordt geïnspireerd door organische vormen. Compositie, kleur en contrast zijn belangrijker dan het onderwerp zelf. Ze gaat uit van foto’s en abstraheert door middel van uitsnijdingen,kleurveranderingen, verhoogd contrast en het weghalen of accentueren van bepaalde aspecten. Connie houdt van zwart en van contouren. Bij haar portretten probeert ze een bepaalde stemming of uitdrukking te vangen. Het plezier van het schilderen staat altijd voorop. Krachtig, expressief en bewust toegankelijk werk is het resultaat. Connie van Winssen studeerde van 1990-1995 aan "De Nieuwe Akademie" te Utrecht.

www.connievanwinssen.com

Tineke Kramer-Pijnappel

(Limmen) exposeert beelden in brons en prachtige fijn geglazuurde handbeschilderde porseleinen borden en schalen. Tineke is heel veelzijdig; ze schildert, maakt etsen en botanische aquarellen. De meeste van haar bronzen beelden zijn figuratief. Naakten, dansende meisjes, vertederde afbeeldingen van kinderen maar ook operafiguren zijn in Galerie Streetscape te zien.

Kitty Meijering

Kitty Meijering (Heiloo) exposeert dynamische vrouwfiguren en dierenportretten, in een suggestieve stijl geschilderd die nog genoeg aan de verbeelding overlaat. Kitty schildert graag met (ogenschijnlijke) snelle penseel streken om hun droomwereld nog meer te benadrukken. De combinatie met sierlijk en natuurgetrouw weergegeven anatomische vormen creëert een dynamisch effect waarmee zij een brug weet te slaan tussen klassiek en modern.

Saskia Steenbakkers

Saskia Steenbakkers exposeert portretfoto’s, reportage- en theaterfotografie. Zij studeerde in 1996 af aan de Nederlandse Filmacademie en maakt – naast haar werk als filmdocent en galeriehoudster – freelance films en foto’s in opdracht. Op zondag zijn in galerie Streetscape poëziefilms en videoclips te zien, gemaakt onder begeleiding van Saskia door leerlingen van het IVKO in Amsterdam.

Annelie Toorians

Annelie Toorians exposeert handgevormde keramische vazen, schalen, (poëzie)dozen en klein keramiek (tapas schaaltjes, vaasjes, hartjes en sierbollen). Annelie is al ruim vijfentwintig jaar op ontdekkingsreis door de wereld van klei en glazuur en heeft ontdekt dat met klei bijna niets onmogelijk is. Ze maakt het liefst groot en kleurrijk werk, ook in opdracht.

Carry Bakker

Carry Bakker ontwerpt en maakt tassen van leer maar maakt af en toe een uitstapje naar ander materiaal zoals stof, kunststof en kurk. Haar tassen zijn praktisch, mooi, goedgemaakt en betaalbaar. Carry maakt het liefst een tas in een fleurige kleur en werkt ook in opdracht.

MUS-atelier

MUS-atelier exposeert figuratief gelaagd associatief en toegankelijk werk zowel in het platte vlak als 3D. Klein meubilair, beschilderd keramiek maar voornamelijk schilderijen. Zij maakt ook werk in opdracht.


Locatie: Dorpsstraat 7, 1901EH Castricum
Kunstvorm: Schilderijen, fotografie, keramiek, tassen, brons, handbeschilderd klein meubilair en porselein.
Muziek: Annette Vogel (Singer-Songwriter). Daarnaast is er filmpo√ęzie & videoclips