KunstFietsRoute Castricum 2020 uitgesteld ivm coronavirus

Stop 14 - Schildersgroep Mieke Rozing en anderen

STOP 14

Buurt en Biljartcentrum Castricum

Locatie

Buurt- en Biljartcentrum Castricum
Van Speijkkade 61,
1901 XB Castricum

Exposanten

Mieke Rozing
Annet Hopman Sijm
Florence Eijck
De Creatieve Wieven
Simone Veldt Bakker
Monique van der Velpen
Schildergroep Mieke Rozing

Kunstvorm

Schilderijen, handgemaakte sieraden, textiel, epoxy art, keramiek en houten beelden.

Demonstraties

Zaterdag demo schildersgroep
De Creatieve Wieven geven een workshop voor kinderen.

Muziek

Edouard, zanger/gitarist en 
Jazz combo; Spring tour artist session band

Exposanten

Mieke Rozing

Mieke Rozing
Kunstenares Mieke Rozing maakte een serie portretten van dieren. Zij heeft vroeger een kledingzaak gehad en genoot van het aankleden en stylen van haar klanten. Dat plezier is eigenlijk niet heel anders bij het schilderen van deze dieren. Met de kleding en accessoires legt zij nadruk op hun het karakter.

Daarnaast verdiept Mieke zich regelmatig in het werk van een kunstenaar. Mieke maakt er een sport van om achter de fijne kneepjes van hun werkwijze te komen. Haar studies naar Tjalf Sparnaay resulteert in een serie schilderijen, waar etenswaren het onderwerp is. 

www.miekerozing.nl

Schildersgroep Mieke Rozing

U ziet ook prachtige nieuwe schilderijen gemaakt door de schildersgroep van de populaire inloopateliers. Mieke Rozing begeleidt deze inloopateliers voor beginners en gevorderden, jong en oud. De ene exposant schildert een paar jaar en de ander maakt zijn/haar eerste olieverfschilderij en nog weer anderen werken al in opdracht. Wat iedereen gemeen heeft is dat zij hier plezier en energie van krijgen. Dat geldt ook voor Mieke en zegt zij: ‘ik ben super trots op mijn leerlingen, ze hebben lef, dagen zichzelf iedere keer weer opnieuw uit en inspireren elkaar’. Wil je zelf schilderen kijk dan op MiekeRozing.nl.

Simone Veldt-Bakker

Simone Veldt-Bakker is van de gelijknamige winkel Bij Bakker "de snoepwinkel voor kunstenaars". 

Simone werkt graag met allerlei materialen en is afgelopen jaar in aanraking gekomen met epoxy. "het is zo een mooi product om mee te werken" De techniek die ze gebruikt voor de dienbladen legt ze u graag uit, en natuurlijk zijn de dienbladen te koop, tijdens de kunstfietsroute. 

Ze heeft wel eens eerder meegedaan met de KFR, maar dan met haar schilderijen, van acrylverf en mediums. 

Florence Jewelshop

Florence Eijck ontwerpt en maakt sieraden van (half)edelstenen en zilver. Haar sieraden worden gedragen door de moderne vrouw, die er op haar werk of in haar sociale leven geweldig en apart uit wil zien. Deze sieraden zijn uniek en elk ontwerp wordt slechts één keer gebruikt.
De edelsteen kralen worden door Florence ‘ontdekt’ op haar reizen. Elke kraal heeft een eigen verhaal, komen uit een unieke cultuur en vormen samen een prachtig sieraad.
Florence wil alle vrouwen er met de juiste sieraden perfect uit laten zien. Deze passie en kennis heeft zij geërfd van haar ouders, die juweliers waren.

www.florencejewelshop.com

 

Monique Mulder

‘Geen mens is hetzelfde

Geen gevoel is gelijk

Niets is als een ander

Niets is wat het lijkt’.

Monique werkt vanuit haar emotie, haar gevoel geeft zij vorm met klei. Daarbij stileert zij haar objecten tot zij het oprechte gevoel heeft gevonden. De naakte rauwe puurheid van de dagelijkse zaken vind je terug in haar werk. Monique experimenteert met pigmenten, manieren van stoken en natuurlijke kleuren. Bij dit alles vindt zij het belangrijk dat de kijker zelf kan invullen wat hij/ zij hierbij voelt.

 

Annet Sijm Hopman

Annet Sijm -Hopman is autodidact en schildert ruim 6 jaar, de laatste jaren doet zij dit onder begeleiding van een mentor. Bij deze mentor kan zij haar eigen stijl blijven ontwikkelen.
Zij werkt met veel enthousiasme aan haar doeken. Zij speelt met kleur en textuur met acryl maar vooral met olieverf. Zij werkt graag met paletmessen en shapers om daarna haar werk te verfijnen met penselen.
Haar schilderijen zijn kleurrijk en de composties zijn spannend. Haar inspiratie haalt zij uit de prachtige plekken die zij bezoekt tijdens de verre reizen.
Zij abstraheert graag deze herinneringen. ‘Het is een boeiend proces en kan heel verrassend uitpakken’ . Ze exposeert voor de 2e keer tijdens de KFR. 

 

De Creatieve Wieven

De Creatieve Wieven maken kunst, kostuums en objecten van alle materialen waar zij hun hand op kunnen leggen. Weggooien vinden de Wieven maar niets, wie wat bewaart die heeft materialen om de mooiste objecten te maken. Ze maken er niet alleen accessoires van, maar kleden ook complete ruimtes en pleinen aan met de meest feestelijke creaties. 

Het lijkt hun heel leuk om als aanvulling tijdens de kunstfietsroute een workshop aan te bieden voor de kinderen, zodat zij ook lekker creatief aan de slag kunnen.

www.driecreatievewieven.nl