KunstFietsRoute Castricum op 6 en 7 juni 2020

Stop 15 - Lijstenatelier André Weda

STOP 15

Lijstenatelier André Weda

Locatie

Torenstraat 38, Castricum

Kunstvorm

Vilt, Textile Art en textielkunst

Muziek

Handsome Harry & the Hummingbirds, country en bluegrassband met jazzinvloeden

Exposanten

Janneke Hogerheijde

Na 25 jaar werkzaam geweest in het kleuteronderwijs is zij Creatieve Therapie gaan studeren in Leeuwarden. Hier heeft zij het vrije werken ontdekt. Het met succes afronden van de kunstopleiding aan de Academie De Werker in combinatie met het volgen van workshops machinaal borduren en schilderlessen maakt haar werk tot wat het nu is: “imperfect getekende lijnen met draad”. Haar werk draait om vrij tekenen met draad, abstract, neigend naar figuratieve elementen.

Imperfecte lijnen die hun weg zoeken op verschillende materialen. Ze vertellen subtiel, speels het verhaal van dat moment. Het werk heeft zowel een poëtische als industriële uitstraling. Naast draad gebruikt ze ook krijt en acryl in haar werk. Het lijnenspel van industriële bouwwerken, kapotte stoeptegels, opgelapte wegen, slakkensporen kan tevens een bron van inspiratie zijn. Meer informatie vind je op haar website:

www.jannekehogerheijde.nl

Janneke Hogerheijde

Marie-Louise Fijneman

Marie-Louise Fijneman is een textielkunstenares uit Zeeland en maakt mixed media textielcollages vol kleur en eigentijds borduurwerk en 3-D geweven wandkleden. In haar werk spelen kleuren en structuren de hoofdrol. Zij laat zich inspireren door alles wat zij dichtbij om haar heen in de natuur ziet zoals vogels, planten, bloemen en insecten.

Voor haar textielcollages gebruikt zij textiel met een verleden, zoals oud Frans linnen en handwerkjes. Voor haar is dit het canvas dat zij verft en bedrukt met haar eigen tekeningen, foto’s en prints. Door middel van borduurwerk en vaak teksten verbindt zij steekje voor steekje dit alles tot één nieuw geheel.

Meer informatie vindt je op haar website:

www.aprilinmij.nl

Marie Louise Fijneman

InNa - Art

InNa - Art. Een naam die twee creatieve zielen met elkaar verbindt, Ingrid Uffelie & André Weda. De uitvoerende in dit geval is Ingrid. Na jaren werkzaam geweest te zijn in de kunstwereld leerde zij op een andere manier kijken naar kunst en vooral naar de strijd die kunstenaars leveren om datgene tot uiting te brengen wat zij in gedachten hadden. Met haar eigen creatieve inslag werden vele pogingen gedaan, vele technieken uitgeprobeerd, maar telkens verdwenen de projecten in de ijskast “ze klopten niet”.

Totdat zij kennis maakte met de ongelofelijk veelzijdige vilttechniek die een wereld biedt aan toepassingsmogelijkheden en, niet te vergeten haar partner André die met zijn beeldvormende inzichten het werk “kloppend” maakte. Spannend, zacht, soms iets harder door het gebruik van andere materialen maar altijd gemaakt vanuit het hart. Inspiratie voor het werk wordt gevonden door met een andere bril te kijken naar doodgewone dingen waarbij bos en strand vaak wel als een rode draad door het werk heenlopen.

Meer informatie over het werk van InNa – Art is te vinden op de website www.andreweda.nl

InNa - Art