Image

Stop 18

Teska & Ingeborg

Teska Seligmann (abstracte olieverfschilderijen) en Ingeborg Deppe (natuurfoto’s) houden een dubbel-expositie tijdens de Kunstfietsroute.

Hun werk hangt in de oude garage op het Kooiplein, een prachtige lichte, grote ruimte geheel van glas.

Ondanks het ogenschijnlijk contrast tussen de geheel eigen werelden en lijnen van Ingeborg’s foto’s en Teska’s schilderijen ontstaan er verrassende overeenkomsten, juist door de combinaties.

Op zondag 3 juni om 11.30 uur speelt Teska (altviool) samen met 4 docenten van Toonbeeld het klarinetkwintet van Mozart!

Teska Seligmann

Teska Seligmann schildert met olieverf op doek. Soms kleurrijk, vol beweging, soms verstild en leeg, altijd abstract. Zij vertelt verhalen, stelt vragen, en nodigt de toeschouwer nadrukkelijk uit zijn eigen verhaal te vertellen bij elk schilderij.

Schilderen is voorhaar het op doek zetten van trillingen. “Een schilderij is goed, indien het iets mee-deelt, als er een stukje van mij in zit dat de toeschouwer laat mee-trillen.”

Als een schilderij klaar is, is het persoonlijke verhaal niet meer ter zake doend. Dan be-staat het schilderij op zich, los van de schilder Misschien vertelt het de toeschouwer wel iets heel anders, en dat maakt het alleen maar spannender!

www.teskaseligmann.nl

Ingeborg Deppe

Ingeborg Deppe woont in Castricum en fotografeert bijna haar hele leven al. Landschappen fotograferen is een passie voor haar. Dit is niet zo gek aangezien zij sociale geografie heeft gestudeerd en daardoor gewend is om naar landschappen te kijken. Naast landschappen heeft zij ook de macrofotografie ontdekt.

Ingeborg exposeert hier o.a. met 3 series: Flowerpower, Stemmig duin en Zeecreaties. Deze foto’s zijn bijna allemaal gemaakt in de duinen en de zee bij Castricum.

De namen van de serie’s zeggen al iets over wat zij in haar fotografie wil laten zien. Verstilling en gevoel spelen daarbij een belangrijke rol. Abstractie gaat zij ook niet uit de weg zodat ieder nog zijn of haar fantasie in de foto kwijt kan. Uitdaging voor haar is om wat zij ziet om te zetten in deze eigen suggestieve beelden.

Voor meer informatie en een portfolio zie haar fotowebsite: www.deppephotography.com


Locatie: Kooiplein 2, 1901VW Castricum
Kunstvorm: Olieverfschilderijen en natuurfotografie
Muziek: Klarinetkwintet