KunstFietsRoute Castricum op 6 en 7 juni 2020

Stop 20 - Muziekgebouw ‘De Molenwiek’

STOP 20

Muziekgebouw ‘De Molenwiek’

Locatie

De Bloemen tegenover 71A, Castricum.
Als je bij het parkeerterrein van de Bloemen het fietspad naar de voetbalvelden en kofbalvelden op rijdt heb je aan de rechterkant voorbij de toegangspoort het verblijf.

Kunstvorm

Schilderijen en tekeningen

Muziek

Dixiefunn Jazzband

De exposanten

Jan Vellinga

Na zijn opleiding op de fotovakschool in Apeldoorn is Jan werkzaam geweest in de fotobranche en is door zijn interesse in kunst en kunstgeschiedenis in 1994 gaan schilderen. Beginnend op papier schilderde hij met aquarel en lascoux acryl. Tegenwoordig schildert hij, vanuit zijn gevoel en meestal met primaire kleuren, menselijke situaties, met de nadruk op mensen. vooral in acryl en cobra verf, aangevuld met oilbar, waarmee hij tekent en accenten zet in olieverf.

Jan heeft aangekondigd om tijdens de kunstfietsroute aan action painting te gaan doen. Hij signeert onder javell arte.

Jan Vellinga

Els Schutte

Els heeft haar hele leven al getekend, maar na een emotionele gebeurtenis in 1992 pas echt serieus. Zij tekent vanuit haar intuïtie onder invloed van een emotionele dwang haar surrealistische tekeningen. De tekeningen die zij maakt blijken naderhand vol te zitten van symboliek.

Zij heeft haar werk al diverse malen geëxposeerd o.a. in Zwanenburg, de Bilt en bij Sigma coatings in Amsterdam. Haar wens is om ooit nog eens een tekening te maken op een grote witte muur.

Els Schutte