Image

Stop 25

Toonbeeld

We hebben bij Toonbeeld meerdere exposanten en exposities.

Hoofdexpositie in het tekenatelier:
Afscheidstentoonstelling Angèle van den Thillart

Ter gelegenheid van haar afscheid heeft Toonbeeld oud cursisten uitgenodigd om te exposeren om zo op feestelijke wijze afscheid van haar te nemen. Zij geeft al teken- en schilderlessen sinds februari 1980, eerst bij CRAS, daarna bij Toonbeeld.

Beeldhouwatelier:
Cursisten van Toonbeeld

In het beeldhouwatelier is werk van Cursisten van Toonbeeld te zien (beelden, keramiek en schilderijen)

Zie voor ons nieuwe cursusprogramma www.toonbeeld.tv.

In de gangen van Toonbeeld:
Fotoclub Castricum

In de gangen van Toonbeeld is fotowerk te zien van de fotoclub Castricum.

De fotoclub Castricum is gevestigd in de Kern, Overtoom 15 te Castricum. Hier worden wekelijks clubavonden gehouden. De club heeft meer dan veertig enthousiaste leden die serieus met hun hobby bezig zijn. Op deze bijeenkomsten komen de leden bijeen om hun werk te bespreken. Dit werk wordt in print of op beamer getoond.

Foto’s van clubleden en informatie over de clubactiviteiten is ook te vinden op www.fotoclubcastricum.nl

Voor fotowerk van de leden, klik door naar Pbase website.

In de muzieklokalen:
Bekenden van Toonbeeld

Sietse de Jong (1937) koos na de middelbare school niet voor een opleiding in de beeldende vakken. Hij had wel de drang om zich beeldend uit te drukken en volgde verschillende (zomer-)cursussen met inspirerende docenten die schaafden aan zijn vaardigheden en inzichten. Bij de lokale tekenclub werd hij gegrepen door de grafiek en na zijn pensionering sloot hij zich aan bij het grafisch collectief 'De Moet' in Castricum. Met alle faciliteiten en in alle rust kon hij daar zijn vaardigheden ontwikkelen en mooi werk maken voor de etspers. Te zien is de neerslag van reizen naar China, Japan, New York en Egypte in etsen. Daarbij is voornamelijk gebruikt gemaakt van de aquatint-techniek. Soms in kleur, soms zwart-wit.

Nico Lute (1947) Zijn passie is tekenen en aquarelleren. Zijn voorkeur gaat - naast het vastleggen van de natuur - uit naar architectuur en mensen. Hij maakt etsen.

Nico is al jaren actief als begeleider/leraar op de bekende tekenclub ‘Tintoretto’ in Heiloo. Ook is Galerie ‘de Kapberg’ in Egmond aan de Hoef een ‘kindje’ van hem. Daar maakt hij deel uit van de tentoonstellingscommissie, die naast het zoeken van nieuw talent, de tentoonstellingen inricht en verzorgt.

Nico Brakenhoff zal beelden exposeren die o.a. gemaakt zijn tijdens de lessen van docent Anja Vosdingh Bessem. Sinds hij jaren geleden op de Open dag bij Toonbeeld binnen kwam heeft hij les bij Anja Vosdingh Bessem. Sindsdien was zijn interesse gewekt en is beelden maken zijn hobby. Diverse beelden zijn zo ontstaan o.a. van klei, gips, Belgisch hardsteen, marmer en hout. In het zelfde lokaal zal Rina Brakenhoff-de Goede enkele schilderijen laten zien. Zij werkt het liefst met acrylverf maar ook wel met pastelkrijt en houtskool. Al enige jaren terug heeft ze diverse cursussen zoals lijn en vorm, portret en model, schilderen met olie of acrylverf gevolgd bij Toonbeeld met o.a. als docent Angèle v. d. Thillart.


Locatie: Toonbeeld, Geesterduinweg 7, 1902 CB Castricum
Kunstvorm: Tekenen en schilderen, keramiek, beeldhouwen en grafiek
Muziek: Live muziek o.a. cursisten Toonbeeld