KunstFietsRoute Castricum op 6 en 7 juni 2020

Stop 3 - Esther Lang en Cornelis Graas

STOP 3

Esther Lang en Cornelis Graas

Locatie

Heereweg 7, Castricum

Kunstvorm

Sieraden, linoleumsnede druk

Muziek

De exposanten

Esther Lang

Goudsmid Esther Lang ontwerpt en maakt sieraden naar eigen idee of inspiratie. Het nieuwe werk van haar hand is geïnspireerd op de natuur op en om de Azoren. U kunt het werk van Esther zien in haar eigen atelier in Bakkum Noord.

Op dit moment volgt zij de VanTol&Breet academie, gevestigd in Den Bosch, om haar technische vaardigheden in het goudsmeden verder te ontwikkelen. Verder heeft Esther zich, op het moment van schrijven, aangemeld als nieuw lid van het Nederlands Gilde voor Goudsmeden. Na ballotage hoort zij of zij wordt toegelaten.

www.estherlang.nl

Esther Lang

Cornelis Graas

Linocut artist. Geboren in Krommenie in 1959, kon het niet anders zijn dat hij ging werken bij de grootste linoleum fabriek ter wereld: Forbo Flooring in Krommenie-Assendelft. Zijn passie voor linoleum is dan ook vanzelfsprekend. Zijn werk is van oorsprong gebaseerd op een foto, die op een locatie ergens ter wereld is gemaakt. Vastgelegd op enig moment en daardoor een bijzondere waarde heeft voor de fotograaf.

Vervolgens wordt deze foto bewerkt op linoleum, en daarna gegutst. Zijn passie is uiteindelijk een afbeelding te drukken, waar diepte c.q. 3d-dimensie zichtbaar wordt. De drie werken die getoond worden zijn ondertekend met de coördinaten waar de foto oorspronkelijk is gemaakt.

Cornelis Graas