Image

Stop 4

Marina & Sabrina

Sabrina Tacci

De kunstenares Sabrina Tacci werd 6-6-‘66 in Turijn geboren en woont sinds 2004 in Noord Holland. Tacci studeerde cum laude af aan de Kunstacademie van Carrara in de Italiaanse Toscane.

Geïnspireerde door de Italiaanse traditie onderzoekt Tacci diverse thema’s in haar schilderkunst waarbij gezichten ‘en vooral wat er achter is’, haar altijd hebben gefascineerd. Sinds 2018 werkt ze aan haar serie “Dark Portraits” die een weergave zijn van haar zoektocht naar emoties, het kloppende hart, de overdenkingen, drijfveren, verlangens en al dan niet geleefde zonden. Sabrina’s portretten zijn nooit een weergave van wat wij zien maar veel meer een reflectie van de ziel.

www.sabrinatacci.net

Marina Pronk

Fotograaf en beeldhouwer Marina Pronk werd 1-3-1962 in het Brabantse dorp Nuenen geboren. Na diverse omzwervingen volgde zij een opleiding fotografie in Amsterdam waarbij zij zich specialiseerde in portretfotografie. Zij fotografeert op locatie, in de natuur en tijdens haar reizen maar ook thuis in haar studio. Sinds enkele jaren richt ze zich volledig op haar vrije beeldende werk waarmee ze regelmatig exposeert.

Sinds een half jaar werken Sabrina & Marina samen op de prachtige locatie aan de v. Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum waar ze tijdens de Kunst Fiets Route ook samen exposeren. Zij tonen het resultaat van maandenlange samenwerking waarbij bijzondere Castricummers werden geportretteerd.

www.marinafotografie.nl

Elly de Waard

In 1978 debuteerde Elly de Waard met haar bundel ‘Afstand’. Zij pleitte voor een meer lyrische poëzie, waarin op directe wijze uitdrukking werd gegeven aan emoties en gevoelens. Ook het ritme kreeg een prominente plaats toebedeeld, want De Waard stelt dat gedichten voorgedragen moeten kunnen worden: “Dichters die hun eigen werk niet kunnen voordragen […] hebben te weinig naar zichzelf geluisterd.” Inmiddels heeft zij vijftien bundels op haar naam staan, waarvan ‘In die tijd die’, de jongste is. – uit recensie door Hettie Marzak, www.literairnederland.nl –

www.ellydewaard.nl

Op zondag vindt een bijzondere performance plaats: In een projectie van de fotoportretten die Marina Pronk van kleurrijke en bijzondere Castricummers heeft gemaakt, zal Sabrina Tacci live haar beeld van de ziel schilderen waarbij de beroemde Castricumse dichteres Elly de Waard haar gedichten en teksten voordraagt.


Locatie: Van Oldenbarneveldweg 32, 1901 KB Castricum
Kunstvorm: Schilderijen, beelden en foto’s
Dichteres: Elly de Waard