KunstFietsRoute Castricum op 6 en 7 juni 2020

Stop 5 - Perspectief & Atelier Achterom

STOP 5

Perspectief & Atelier Achterom

Locatie

Van Oldenbarneveldweg 37, Bakkum

Kunstvorm

Schilderijen, aquarel, etsen, keramiek, glasfusion en beeldhouwwerk in verschillende stijlen, zowel abstract als figuratief. Ook een portrettengalerij van een bekende Castricummer.

Muziek

Atelier Achterom: Fraukje Weishaupt, harp muziek
Perspectief: Hans Laduc

De exposanten

Perspectief

Een feestje voor het oog: al die kunstwerken die met heel veel plezier en passie zijn gemaakt door de leden van Perspectief, die werken onder leiding van professionele kunstenaars. Natuurlijk is er weer de portrettengalerij van een bekende Castricummer.

Aquarel, olieverf en acryl zijn de voornaamste technieken waarin wordt geschilderd, de thema’s zijn heel verschillend, maar ook de stijl, van modern abstract, naar impressionistisch en figuratief. Ook wordt er geëtst, een techniek die wat ingewikkelder is en door een kleine groep wordt beoefend. Wil je met glas werken, kom dan eens naar de glasfusiongroep. Verder zijn er 4 heel verschillende beeldhouwgroepen waar objecten in klei, steen, hout, of gips en diverse andere materialen worden gemaakt.

Kijkend naar de prachtig geglazuurde keramische werkstukken, dan biedt de tentoonstelling een veelzijdig beeld van alle mogelijkheden die Perspectief te bieden heeft en misschien wel uitnodigt om zelf aan de slag te gaan.

Je kunt altijd een kijkje nemen bij één van de groepen in de ateliers van Perspectief aan de Van Oldenbarneveldweg 37 in Bakkum. Voor meer info bezoek je natuurlijk eerst onze website: www.perspectiefcastricum.nl

Deelnemers perspectief

Atelier Achterom

Tonna Lucassen

Vanaf haar jeugd is ze gefascineerd door het beeldend werken in klei, was en andere materialen. Om haar techniek te verbeteren heeft zij les gehad van diverse kunstenaars. Aan haar beelden liggen gevoelens ten grondslag die hun weerslag vinden in de vrouwelijke gestalte. Met steeds weer nieuwe manieren/technieken van materiaal beheersing is haar werk niet in een bepaalde stijl te vangen. Haar werk zie je veranderen van natuurgetrouw en detaillistisch naar abstraherend. Toch blijft de menselijke vorm haar communicatie middel bij uitstek. Haar werk is kleurijker geworden met haar glas en keramiek objecten.

Tonna Lucassen

Marga de Graaf

Vanaf het begin van haar kunstenaarschap onderzoekt Marga de mogelijkheden die verborgen liggen in het schildersmateriaal. Ze hanteert geen vaste stijl omdat die haar belemmert om vrij te zijn. Een schilderij is in haar ogen pas af als een diep verlangen d.m.v. vorm, kleur en compositie zichtbaar is geworden en voldoet aan zijn eigen wetmatigheden.  Marga heeft in oktober 2016 haar werk in museum Kranenburgh in Bergen geëxposeerd.

Marga de Graaf