KunstFietsRoute Castricum 2020 uitgesteld ivm coronavirus

Stop 6 - Huis van Hilde

STOP 6

Huis van Hilde

Locatie

Westerplein 6
1901 NA Castricum

Exposanten

Hilde's Atelier, Sandra Strijk, Ilse Koster, Annelies Koopmans, Peter Stet, Liesbeth van Duin, Hans van Zijp, Marjan van den Bergh, Coby Mulder, Paulien van Tol, Liesbeth van Duin-Pille, Eveline Corbet, Reny van Lier en Geertje Walda

Kunstvorm

Schilderijenen en  keramiek

Muziek

Voor de zondag hebben wij het Doe Harmonie orkest bereid gevonden om die dag van 13.00 tot 15:00 uur te komen optreden/spelen in het Huis van Hilde. 
Het orkest bestaat uit ca. 30 enthousiaste leden; koperblazers, houtblazers en slagwerkers. De leden komen uit Castricum en wijde omgeving.
Zij spelen muziek van bekende musicals, Harry Bannink, Jacob de Haan en vele andere componisten.
Dat belooft dus een heel spektakel te worden.

Exposanten

Sandra Strijk

Voor Sandra Strijk is creatief bezig zijn beslist een levensbehoefte. Ze heeft eigenlijk teveel dingen die ze leuk vindt om te doen. momenteel maar houdt het even bij boetseren, tekenen en schilderen. In haar werk gebruikt ze veel kleur,  je “moet” er blij van worden! Na wat grote werken is ze nu vooral bezig met aquarel en pasteltekenen. Het begint echter alweer te kriebelen dus is zij ondertussen toch weer bezig met nieuwe technieken en materialen aan het uitproberen.
www.sanstri-art.nl

 

Meisjes

Reny van Lier

Reny van Lier creëert en visualiseert haar belevingswereld met een brede interesse in alles waar emotie in schuilt en maakt voor de uitvoering van haar werk gebruik van een groot spectrum aan technieken. Haar interesse is te herkennen in het scala van onderwerpen dat haar werk kent.
Portretten en abstracten wisselen elkaar af in realistische en surrealistische uitingen. De grote diversiteit aan technieken en materialen die zij bij haar creatieve uitingen gebruikt zijn afgestemd op de onderwerpen en de wijze waarop ze deze wil neerzetten. Het werk van Reny laat zich dan ook omschrijven als gepassioneerd verkennend.
www.renyvanlier.nl

Annelies Koopmans

Annelies Koopmans schildert ruim twintig jaar waarvan de eerste vijf jaar op schilderles. De figuratieve schilderijen van Annelies kenmerken zich vooral door kleur. Zij werkt met zowel olieverf als acrylverf. Inspiratie doet zij op in de dagelijkse dingen om haar heen.  Doet Boersma en Ton Schulten zijn schilders die haar enorm geïnspireerd hebben. Haar liefde voor de natuur en bouwkunst wordt vertaald naar een kleurig geheel van bloemen, landschappen maar ook geometrische voorstellingen.

Tulpen

Peter Stet

Is vanaf zijn 18e werkzaam geweest in de psychiatrie.Naast zijn interesse in de medemens groeide ook zijn interesse in kunst. Van nature heel handig groeide de wens ook zelf iets te maken, een schilderpoging bleek het niet te zijn maar boetseren met was bleek een schot in de roos. Het vervroegde pensioen bood tijd en ruimte, internet bood uitkomst hoe je zoiets aanpakt. Hij is inmiddels in anderhalf jaar 21 beelden verder waarvan 16 in brons gegoten. Het betreft vooral vogels en enkele mensen. Peter heeft zijn draai gevonden, geniet van het boetseren en is soms verbaasd maar ook trots op het resultaat. Daarnaast werkt hij als vrijwilliger bij een bronsgieterij.

Zwaan

Marjan van den Bergh

Marjan doet tijdens wandelingen met haar hond in de mooie natuur rond Castricum inspiratie op voor haar schilderijen. Zij schildert meestal intuïtief met meerdere lagen acrylverf gemengd met zand. Het resultaat is vaak een abstract landschap of een zee vergezicht.

Zeezicht

Coby Mulder

In het werk van Coby Mulder spelen erosie en vergankelijkheid een rol. Daarbij is de kust een belangrijke inspiratiebron. Water, wind en tijd lijken hun invloed te hebben nagelaten op de huid en de vorm, zowel bij de handgevormde als bij de gedraaide kramieken objecten. Toch speelt ook de mens en zijn gewenste geborgenheid een rol. Regelmatig wordt ander materiaal aan de objecten toegevoegd. Terugkerende thema’s zijn o.a. boten en huisjes.
www.cobymulderkeramiek.nl

Sam

Paulien van Tol

Nadat Paulien haar opleiding ‘bachelor illustrator’ had afgerond, werkte ze achtereenvolgens als illustrator voor een tijdschrift, een reclamebureau en verschillende uitgeverijen. Daarnaast heeft ze teken- en schilderles gegeven en zelf een kinderboek geschreven en getekend. Naast tekenen, etsen en het schilderen van onder andere, vrolijke fantasie voorstellingen, mag ze graag botanische prenten aquarelleren. Dit laatste vraagt wel geduld, maar is ook lekker rustgevend.
Momenteel zit ze in een appgroepje dat elkaar inspireert met wekelijkse teken- en schilderopdrachtjes. Volgens haar een aanrader voor iedere kunstenaar om creatief ‘in beweging’ te blijven.

Groentemannetjes

Hans van Zijp

De schilderijen zijn tot stand gekomen vanuit een bijzondere kijkrichting of via een bijzondere beelduitsnede van het gehele onderwerp.  Accenten zoals sprekende schaduwpartijen of weerspiegelingen in het water maken het beeld nog interessanter om naar te kijken.  De geschilderde onderwerpen  wisselen sterk. Een “zoekend oog” zorgt voor deze afwisseling. Bijna alle schilderijen zijn gemaakt met olieverf op doek of op paneel.

Piano

Liesbeth van Duin-Pille

Liesbeth vindt het leuk om kreatief bezig te zijn. Naast schilderijen, vaak abstract, maakt ze ook keramiek. Heeft schilderlessen gevolgd in Amsterdam (Buri Ateliers) en in Haarlem (Vrije Academie) en lessen keramiek bij de keramist Wim Borst aan de Volksuniversiteit te Haarlem. Woont sinds enkele jaren in Heiloo en schildert met veel plezier bij Perspectief in Bakkum. Daarnaast is zij een fervent tuinierster.

Abstract

Eveline Corbet

Eveline haar passie is Epoxy. Ze is er elk vrij moment mee bezig. Epoxy geeft haar de mogelijkheid te creëeren met extreme kleuren, diepte, kunstwerken nieuw leven inblazen en van hedendaagse voorwerpen een uniek object maken.
https://evelinecorbet.art/

Epoxy

Geertje Walda

Geertje Walda maakt onder de pseudoniem DagnaDraws kleurrijke digitale illustraties. Zij laat zich hierbij inspireren door mythen en folklore, en fantasy media. In 2019 is haar werk bekroond met de internationale 'Golden Gnome' voor 'Best Artist'. Naast haar studie 'Cultureel Erfgoed' werkt zij als freelance illustrator en brengt met groot plezier allerlei verhalen en personages in haar tekeningen tot leven.  

Auburyshop