KunstFietsRoute Castricum op 6 en 7 juni 2020

Stop 8 - Glasatelier Bakkum

STOP 8

Glasatelier Bakkum

Locatie

Achterzijde van de Bakkummerstraat 9, te bereiken via de Poelven, via de steeg tussen nr.7 en nr. 9 komt u bij het glasatelier

Kunstvorm

Vilt en zijden kleding en accessoires, fotokunst en glaskunst

Muziek

‘De Klankverbinders’ met Cindy en Edith

De exposanten

Ook dit jaar zijn Ans Martens en Margreet van Weeren te gast bij het Glasatelier Bakkum van Rianne Pluim. De zondag wordt muzikaal omlijst met zang en gitaar door 'de Klankverbinders'. 
Zingen, verbinden, enthousiast en spontaan. Expressie geven aan wat bezongen wil worden. Klanken ontstaan, dat is waar zij voor staan.

Margreet van Weeren

Margreet van Weeren is creatief fotograaf. Zij maakt stillevens van bevroren bloemen. Hiervoor wordt eerst een collage gemaakt met bloemen, bladeren en natuurobjecten. Soms worden hier draperieën en inkt aan toegevoegd. Dit geheel wordt bevroren en vervolgens wordt daar een foto van gemaakt. Hierdoor ontstaat een mystieke en verstilde sfeer.

Ans Martens

Ans Martens maakt handgevilte en handgeverfde kleding en accessoires van merinowol en zijde. Andere pure materialen, zoals bamboe, linnen, kokos etc. worden ook verwerkt. Tevens worden sommige artikelen met planten bedrukt (eco-printing). Voor sjaals wordt gebruik gemaakt van zijde, gebreide/geweven bourrette, crêpe de Chine en ook prachtige zijdejersey. Elk werkstuk is uniek.

Rianne Pluim

Rianne Pluim maakt glasobjecten. De transparantie, de helderheid, de glans maar ook de heldere en sprankelende kleuren van het glas vormen een bron van inspiratie. Het is als spelen met licht en kleur. Dit resulteert in kleurrijke en vrolijke objecten welke toch ook altijd weer een link hebben met onze prachtige natuur.

Wilt u alvast een voorproefje? Bekijkt u dan de websites.

www.studiok-castricum.nl
www.glasatelierbakkum.nl
www.deklankverbinders.nl