Image

Stop 9

Boshutten St. Wilfried

Op de rand van Castricum en het duingebied ligt de locatie 'De Boshutten. Hier zullen tijdens de kunstfietsroute 4 Castricummers hun kunnen tonen.

Mineke de Geest - Kok

Schilderen is de grote hobby van Mineke en zij kan zich hierin totaal verliezen, Als klein meisje tekende ze al veel en is autodidact. Zij is in 1999 door een bevriend schilder in aanraking gekomen met olieverf en ze heeft de nat-in –nat techniek zich eigen gemaakt. Haar kleurrijke schilderijen zijn impressionistisch met als inspiratiebron de natuur en mensen.

Zie verder info op www.vinesprit.nl

Annelies Stuifbergen

Heeft van jongs af graag en veel getekend, geïnspireerd door haar moeder die heel goed kon tekenen. Het tekenen heeft haar nooit losgelaten, al heeft ze er nooit serieus mee gewerkt. Aquarelleert sinds 2013 bij Rosalie Hammink en heeft daar nog steeds veel plezier in. Ze is begonnen met naschilderen uit een boekje van de schilder, maar tegenwoordig neemt ze foto's als voorbeeld. Veelal portretten zoals bijgaand schilderij van dame met kruik. Ook foto's die ze tegenkomt in diverse media en haar aanspreken gebruikt ze als voorbeeld. Als de aquarellen het waard zijn om naar te kijken en de bezoekers een klein beetje voelen wat zij bij de foto's voelde is haar missie geslaagd, aldus Annelies.

Bob van Leeuwen

De bekende Castricummer staat regelmatig in de krant met zijn bekende hobbels - gedichtjes op zijn manier. Ook is hij na het succes van 'Bakkum Bruin' bezig met zijn tweede gedichtenbundel 'Aan de Vluchtstrook van de zee'  Bij de Boshutten zullen zijn bekende pallets met pakkende gedichten opgesteld worden tijdens de kunstfietsroute. Ook zullen enkele van zijn schilderijen te zien zijn.

José Stigt Timmer

José houdt van afwisseling in haar acrylschilderwerk. Niet alleen wisselt ze de onderwerpen met regelmaat af, ze maakt ook collages en aquarellen. Afgelopen winter heeft ze een uitstapje gemaakt naar acryl pouring wat ze aanvult met abstracte bedenksels, zoals het voorbeeld op deze pagina. De overeenkomsten blijven haar kleurgebruik en herkenbare onderwerpen. Ook begeleidt zij wekelijks groepen enthousiaste amateurschilders bij Schilderclub Met Verve.

www.yocee.exto.nl


Locatie: Scoutingpad 1, 1901 RR Castricum
Kunstvorm: Schilderijen van olieverf, acryl en aquarel
Muziek: Die Vers, aangevuld met gedichten van Bob van Leeuwen.