KunstFietsRoute Castricum 2024 op 1 en 2 juni

  Stop 12 - De Kern

  STOP 12

  Dorpshuis de Kern

  Locatie

  Overtoom 15

  1901 EW Castricum

  Kunstvorm

  Olieverf, acryl en aquarelschilderijen. 

  Sieraden met acrylic pouring techniek

  Kunstkaarten

  Exposanten

  Ans Breetveld
  Hans  Goedhart
  Anita Kok

  Muziek

  Live muziek op zondag door de Acoustic Blues Band in de hal bij Geesterhage, tussen 11:00 en 16:00 uur. 

  Hans Goedhart


  Hans Goedhart (1952) heeft zijn hele leven al getekend en geschilderd. Uiteenlopende onderwerpen zijn in zijn levendige en kleurige werk terug te vinden. 

  Van 2000 t/m 2016 werkte hij samen met vier andere schilders in de groep K=me. Vanaf de oprichting in 2007 is hij lid van kunstenaarsvereniging Kunstzin Diemen.

  Ook zijn duidelijk invloeden herkenbaar van zijn activiteiten voor Vluchtelingenwerk. 

  Hans schildert graag mensen. Door de Corona-pandemie werd dit echter moeilijker. Hans is toen zijn woonplaats Castricum en omgeving gaan schilderen, geïnspireerd door Expressionisme, Fauvisme, de Groninger schilders van De Ploeg en Willem Oepts. 

  Nadere informatie: 06-36302470 

  Ans Breetveld

  Aquarel is de moeilijkste schildertechniek die er is, zeggen ze. Voor Ans Breetveld niet. Ze wordt erdoor uitgedaagd. Ze leert en ontwikkelt zich. Hetzelfde geldt voor pastel, houtskool, potlood en inkt. Tijdens de Kunstfietsroute zie je haar landschappen, portretten en dieren.

  ‘Kunstenaar in beeld en taal’ noemt ze zich. Want ze schreef ook een boek: Brief aan mijn dader. Een aangrijpende roman over trauma en vergeving.
  En ze is urban sketcher. Dat betekent dat ze er, vaak samen met andere kunstenaars, op uit gaat naar bebouwd gebied om daar haar schetsboeken te vullen. Neem er gerust een kijkje in.

  www.ansbreetveld.nl

  Anita Kok

  Na het volgen van opleidingen bij Crejat en de kunstacademie Wackers besluit Anita Kok haar baan als coördinator psycho-educatie in de vrouwenhulpverlening aan de wilgen te hangen en haar eigen succesvolle bedrijf 'Koktales' te starten. Naast eigen werk en opdrachten geeft Anita creatieve workshops, en teken- en schilderles in haar eigen atelier. Anita beheerst alle schildertechnieken goed maar is gespecialiseerd in het fijnschilderen met olieverf.

  Naast het schilderen is haar grote passie schrijven. Haar thrillers ' Venijnig spoor' en ‘Vrouwenmantel’ zijn zeer goed ontvangen en Anita legt nu de hand aan haar 3e thriller.