KunstFietsRoute Castricum 2024 op 1 en 2 juni

  Stop 8 -Huis van Hilde

  STOP 8

  Huis van Hilde

  Locatie

  Puikman 3
  1901 NN Castricum


  Kunstvorm

  Olieverfschilderijen,  foto's, etsen en litho's tassen en sieraden. 


  Exposanten

  Florence Eijck, Isabella Spanjaart, Sandra Strijk, Cynthia Hellemink, Joke Sierag, Hans van Zijp. 


  Muziek

  Folk muziek vanaf 13.00 door Fishermansbend

  Florence Eijck

  FlorenceJewelshop ontwerpt en maakt moderne sieraden gemaakt van (half)edelstenen, goud en zilver. Elk ontwerp wordt één keer gebruikt, dus alle sieraden zijn uniek. U zult niemand tegenkomen met eenzelfde sieraad gemaakt door FlorenceJewelshop.  

  De inspiratie voor de sieradenontwerpen vormen de vele culturen die zij 'ontdekt' op een van haar vele reizen, waar ook de materialen persoonlijk door Florence worden uitgezocht. 

  Isabella Spanjaart

  Sinds 2021 ontwerpt en maakt Isabella Spanjaart unieke leren tassen in een atelier in Heiloo. Een nieuwe uitdaging na 25 jaar interieuradvies voor particulieren en bedrijven! 

  Zij geniet ervan om een mooi, functioneel en origineel product te realiseren voor de gebruiker. Naast de bestaande collectie tassen vindt zij het een geweldige ervaring om samen met de toekomstige drager een echte Bella Bolsa te ontwerpen. 

  Bella Bolsa betekent mooie tas in het Spaans dus de lat ligt hoog. Nieuwsgierig? Voor verdere info, bezoek de website bellabolsa.nl 

  Sandra Strijk

  Sandra houdt zich inmiddels al jaren bezig met tekenen, schilderen en boetseren en beleeft daar veel plezier aan. Zij werkt met zowel olieverf als acrylverf en voor het boetseren met zelfdrogende klei of keramiek. Haar inspiratie haalt zij vooral uit de dagelijkse dingen om haar heen, maar ook van bijvoorbeeld een foto  Dit jaar zijn vogels en landschappen favouriet.

  Cynthia Hellemink

  Cynthia heeft haar opleiding gevolgd aan de kunstacademie Crejat in Alkmaar. Ze woont en werkt in Castricum.
  Ze probeert veel verschillend werk te maken en zichzelf steeds opnieuw uit te dagen. Haar onderwerpen haalt ze meestal uit haar directe omgeving en/of gedachtewereld. 

  Joke Sierag

  De etsen en litho’s die Joke Sierag maakt zijn abstract, soms figuratief en vaak een combinatie van beide. Bij de abstracte etsen nemen kleur, ritme, vormstructuren en lijnen de plaats in van het figuratieve object. 

  Kijkend naar het werk van Joke kom je tot de conclusie dat ze vrij speelt met het materiaal, naar hartenlust experimenteert met kleuren, vormen en materiaal. In haar eigen woorden: … gewoon kijken waar je uit komt, nieuwe dingen ontdekken, als het kan uitbreken uit bestaande contouren en zorgen dat het niet allemaal in het vaste patroon past.

  Hans van Zijp

  Naast zijn werk met olieverf heeft Hans na een reeks cursussen bij de Vrije Academie ook zijn plezier gevonden in werken met pastelkrijt, een fantastisch kleurrijk medium met veel meer mogelijkheden dan je zou denken!  Door verschillende cursussen bij het Rembrandthuis, de Teekenschool en het Allard Pierson Museum probeert hij het niveau van zijn olieverfschilderijen en zijn tekeningen steeds hoger te krijgen. Aan de bezoekers om te beoordelen of dat lukt!