KunstFietsRoute Castricum 2024 op 1 en 2 juni

  Stop 26 Deepa Varma en Hans Stapersma

  STOP 26

  Deepa Varma en Hans Stapersma

  Locatie

  Heereweg 44

  1901 ME Bakkum-Noord

  Kunstvorm

  Olieverschilderijen  Vogel/natuurfotografie 

  Kleding en accessoires van vilt en zijde

  Exposanten

  Deepa Varma 
  Hans Stapersma

  Ans Martens

  Muziek

  Live muziek op zondag door de Acoustic Blues Band in de hal bij Geesterhage, tussen 11:00 en 16:00 uur. 

  Deepa Varma

  Deepa heeft 25 jaar als ecoloog-onderzoeker gewerkt. Haar interesse in olieverf schilderijen begon echter al toen ze 17 was. Nu combineert ze haar ervaring als ecoloog met schilderen. Zij exposeert deze Kunstfietsroute vooral schilderijen met vogels die in Nederland op de rode lijst staan en dus extra aandacht nodig hebben. 

  Hans Stapersma

  Hans Stapersma is opgeleid tot chemicus maar zit tegenwoordig “diep in de vogels”. Zijn interesse in vogels is daarbij heel breed en loopt van het specifieke landschap waarin vogels voorkomen, de keuzes die de mens daarin maakt en de gevolgen daarvan voor de vogels, tot aan het fascinerende fenomeen van de vogeltrek. Hij exposeert deze keer vooral foto’s van vogels op trek van hun broedgebieden naar Afrika en terug.

  Ans Martens

  Ans Martens houdt zich al meer dan 40 jaar bezig met het vilten van merino wol en andersoortige vezels. In het algemeen verwerkt ze het vilt samen met verschillende soorten handgeverfde zijde tot kleding en sjaals. De laatste 12 jaar is daar eco-printing bijgekomen, een proces waarbij afdrukken van planten en bloemen op de stof worden verkregen, een prachtige techniek. Kom kijken.