KunstFietsRoute Castricum 2024 op 1 en 2 juni

  Stop 10 Tuin van kapitein Rommel

  STOP 10

  Tuin van kapitein Rommel

  Locatie

  De, Tuin van Kapitein Rommel 2,

  1901 DZ Castricum

  Kunstvorm

  Houtbewerking, fotografie, keramiek, viltkunst, natuurkunst. 

  Exposanten

  Anja Jonker

  Mireille Schermer

  Cor Nelis

  Jola Geldermans

  Marije Samuels

  Jeltje Feenstra & Susanne van Reenen

  Houthakgroep Perspectief

  Jola Geldermans

  Jola Geldermans is portretbeeldhouwster van mens en dier. Ze wordt gedreven door haar enorme liefde voor het leven dat ze ziet. Zij maakt portretten in opdracht, waarbij expressie en gelijkenis beide aanwezig zijn. Daarnaast maakt zij dieren in klei, gemaakt met losse toets.

  In deze editie van de KunstFietsRoute Castricum zullen voornamelijk loopeenden en mollenvan haar hand te zien zijn. Sinds 1994 werkt zij in de theekoepel van landgoed Akerendam te Beverwijk. Het atelier is jaarlijks te bezoeken tijdens open tuindagen en monumentendag én op afspraak.

  U bent welkom!

  https://jolageldermans.com/

  en instagram: jola_geldermans_sculptor

  Anja Jonker

  Anja werkt als beeldhouwer in hout en maakt ook graag grote Land Art objecten die te zien zijn in de Tuin van Kapitein Rommel. Via de Land Art en door uitvergroten maakt zij ons alert op de schoonheid van de natuur. Voor het creëren van Sprookjes en LANDART werkt Anja graag samen met Marije Samuels. Dit jaar besteed dit duo aandacht aan het thema lucht. Laat het maar doorwaaien in de tuin deze zomer. Tijdens dit weekend zijn er demonstraties beeldhouwen in hout in de tuin. Anja geeft regelmatig workshops houtsnijden en beeldhouwen in hout om anderen kennis te laten maken met dit ambacht. Lekker vanuit je hart met hout en zelf met de handen iets creëren vind zij belangrijk. Bekende beeldhouwwerken van Anja Jonker zijn: ‘de Kop van Kapitein Rommel’ en het beeld ‘De Schelpenvisser’ te Bakkum. Verder begeleid Anja de beeldhouw groep van Perspectief te Bakkum en organiseert samen met de Tuin van Kapitein Rommel kunstevenementen en de sprookjestuin.

  www.artkid.nl

  Cor Nelis

  Cor Nelis is fotograaf, bouwer, dromer, buitenmens. ‘Voor KFR 2024 laat ik mij inspireren door de elementen en in het bijzonder het element Lucht en de magie van het tijdelijke. In mijn beelden ben ik altijd op zoek naar die momentopnamen in de natuur waarbij kracht en schoonheid samenvallen’.

  Voor KFR 2024 combineren Mireille Schermer en Cor Nelis hun werk vanuit hun gedeelde liefde voorde natuur.

  Cor Nelis

  Image

  Mireille Schermer

  Mireille Schermer is naast beeldend kunstenaar ook kruidenvrouw en Bosbad-gids. De helende kracht van de natuur vormt de groene draad binnen haar ‘Nature Works’. Haar kunstwerken zijn van natuurlijke materialen gemaakt en beschilderd met ecologische zelfgemaakte verf. Voor KFR 2024 laat ze zich inspireren door het element Lucht en speelt het bos als verstrekker van zuurstof en heilzame lucht een hoofdrol.

  https://www.mireilleschermer.nl/


  Image


  Jeltje Feenstra en Susanne van Reenen

  Jeltje Feenstra en Susanne van Reenen zoeken en vinden in de Tuin van Kapitein Rommel lucht en licht, en stilte en ruimte, temidden van het drukke bestaan. En in die ruimte, daar, onder de bloesem van de appelboom, tussen de kruiden en in het riet beleven ze kleine maar grootse avonturen. Ze vinden er dingen – en dat inspireert ze allebei. Susanne dicht. Jeltje tekent en schildert. En samen vertellen ze verhalen die in de tuin voor het oprapen liggen: van de zuringrandwants en de citroenvlinder, van de tuinman en de salamanders, de geurige grond en het natte gras.
  Marije Samuels

  Marije is als beeldend kunstenaar, natuurcoach en klankhealer gericht op het welzijn van mens en aarde. De verbinding met de natuur is overal terug te vinden in het werk van Marije. Ze werkt daarom het liefst met natuurlijke materialen, zoals wol . Met haar schilderijen en beelden nodigt zij uit tot verwondering en voelen. 

  Een totaalbeleving ontstaat als ze gebruik maakt van beeldende kunst, helende klanken, zachte aanrakingen en meditatie.
  Voor de KFR 2024 komt haar inspiratie van het element ‘Lucht’. Lichte viltkunst waarbij een klankreis ervaren kan worden.

  https://marijesamuels.wordpress.com/

  Image


  Houthakgroep Perspectief

  Vrij werken met hout is de passie van de ‘houthakgroep’ van Perspectief. In de meest uiteenlopende stijlen maken ze houten beelden. De groep bestaat uit bevlogen hakkers, onder andere Luc Overman, Guus Wattel en Maarten de Vos.. Ze werken onder de bezielde begeleiding van Anja Jonker en beleven daar veel plezier aan. 
  Heerlijk hakken in hout! Zagen, schrapen, hakken, raspen, schuren;  alles wordt uit de kast gehaald om iets te maken dat ze de moeite waard vinden.

  Ook dit jaar laten ze daarvan graag iets zien (en horen!) tijdens de kunstfietsroute in de Tuin van Rommel. Mooie beelden? Komt dat zien! Beauty is in the eye of the beholder.

  Image
  Image

  Kamilliedjes

  Kamilliedjes bestaat uit: Lieke Jacobs, Pauline van Schagen en Mariska van der Leij. Deze drie dames zingen meerstemmige liedjes, in diverse stijlen. “We houden enorm van meerstemmig zingen. Het geeft ons een kick als onze stemmen mooi samen komen”, vertelt Lieke. “We zingen altijd onversterkt. Daarmee tonen we ons kwetsbaar en krachtig tegelijk”, vult Pauline aan. “We zingen het liefst in een kleine, intieme setting en buiten in de natuur. Onze naam – Kamilliedjes – staat symbool daarvoor. Het is een samenvoeging van Kamille en liedjes. Kamille staat voor ons voor natuur, rust en
  zachtheid”, aldus Mariska.
  https://www.musicapaulina.nl/kamilliedjes/