KunstFietsRoute Castricum 2024 op 1 en 2 juni

  Stop 20 - Buurt- en Biljartcentrum Castricum

  STOP 20

  Buurt- en Biljartcentrum Castricum

  Locatie

  van Speykkade 61

  1901 XB Castricum

  Kunstvorm

  Schilderijen

  Exposanten

  Mieke Rozing
  Annet Sijm
  Schildergroep Mieke Rozing

  Muziek

  Live muziek op zondag door de Acoustic Blues Band in de hal bij Geesterhage, tussen 11:00 en 16:00 uur. 

  Annet Sijm

  Het schilderen heeft zij nodig als uitlaatklep, werkt zij met verf dan vergeet zij ales om haar heen en ontstaan de mooiste composities. Bij haar draait alles om kleur, haar kleur van dat moment. Vrijwel intuitief maar met een scherp oog voor techniek.

  Zij heeft nu een prachtige serie ‘Luchten’ gemaakt. Het mengen van de olieverf gebeurd grotendeels op het doek zodat er steeds verrassende nieuwe kleuren ontstaan en bij Annet zijn alle kleuren in de lucht mogelijk. Lekker grote doeken met sterke composities waar een mens in kan wegdromen.  Annetsijm.nl


  Mieke Rozing

  Mieke Rozing laat tijdens de KunstFietsRoute 2024 haar serie tulpen zien.  Als dochter van een Castricumse tulpenbollenkweker komt zij tijdens het schilderen weer even terug in de bloembollenschuur van haar vader of op het land waar zij als kind de tulpen hielp koppen. Zij zoekt naar de realistische kleuren van de tulpen en geeft de compositie een speelse draai door lekker groot te werken en met een knipoog naar de Delfts Blauwe tegels. 

  Schildergroep Mieke Rozing

  De schildersgroep van de populaire inloopateliers hebben weer prachtige nieuwe schilderijen gemaakt. Mieke Rozing begeleidt deze inloopateliers voor beginners en gevorderden, jong en oud. De ene exposant schildert een paar jaar en de ander maakt zijn/haar eerste olieverfschilderij en nog weer anderen werken al in opdracht. Wat iedereen gemeen heeft is dat zij hier plezier en energie van krijgen. Dat geldt ook voor Mieke en zegt zij: ‘ik ben super trots op mijn leerlingen, ze hebben lef, dagen zichzelf iedere keer weer opnieuw uit en inspireren elkaar’. Wil je zelf schilderen kijk dan op MiekeRozing.nl.