KunstFietsRoute Castricum 2024 op 1 en 2 juni

  Stop 27 - Atelier Bakkum

  STOP 27

  Atelier Bakkum

  Locatie

  Van Oldenbarneveldweg 32

  1901 KB Castricum

  Kunstvorm

  Beeldhouwwerk, schilderkunst, keramiek, fotografie, installaties 

  Exposanten

  Marina Pronk 

  Sabrina Tacci

  Mireille Schermer

  Kunstenaarscollectief CAKtwo

  Muziek

   All You Can Eat (band met Wouter van Weers, Guido Bos, Maarten Nijman, Edo de Lang)

  Ook dit jaar staan de deuren van Atelier Bakkum tijdens de KunstFietsRoute wagenwijd open. Al 6½ jaar combineren Marina Pronk en Sabrina Tacci hun werk hier intensief en grenzeloos tot maandelijks nieuwe, intense en verrassende exposities. Vanaf mei jl. is ook kunstenaar en kruidenvrouw Mireille Schermer onderdeel van het team. Zij heeft zich voor onbepaalde tijd gevestigd in het tuinhuis midden in de beeldentuin van het prachtige atelier. Elke vrijdag en elk 2e weekend van de maand houdt het trio open atelier met op zondag live muziek. Iedereen is van harte welkom.

  Het thema van de speciaal voor de KFR samengestelde expositie is ‘Overvloed’.. en dat is het, een enorm scala aan werk dat al je zintuigen tot in het diepst van je wezen aanspoort tot beleven!

  Marina Pronk

  Marina Pronk is eigenaar van ‘MARINA fotografie en andere beelden’. Zij maakt beelden van diverse steensoorten en materialen en fotografeert in eigen opdracht. Haar zoektocht naar de oorsprong, de betekenis, de hartstocht bloot te leggen en voort te zetten, zorgt voor een continue wisseling van projecten, materialen en technieken. Marina maakt wat ze wil zien, waar ze de potentie of intensiteit in ziet die ze wil uitdragen.. creëren dient voor haar geen hoger doel dan voelen, ervaren, er blij, verdrietig of geïnspireerd door raken. 

  Naast haar individuele werk maakt Marina alweer 14 jaar grote installaties met haar collega’s van CAKtwo. 

  CAKtwo (Marina Pronk, Berend Wijers en Fred Boon)

  Onder de naam CAKtwo werken de drie beeldhouwers aan het extreem en ongeremd uitvergroten van objecten. In de overtuiging dat het beste resultaat ontstaat door, voorbij het eigen ego, heel goed naar elkaar te luisteren, werken ze minimaal 2 dagen per week gedreven aan hun installaties en tonen die in heel Nederland en daarbuiten. Er is geen vaste rolverdeling binnen het team. Pas als ze aan het werk gaan, bepalen ze wie wat gaat doen die dag. Een deel van het werk van CAKtwo is te zien in de beeldentuin bij Atelier Bakkum waaronder de nieuwe installatie ‘Nest’: een serie stalen nesten in diverse formaten en met eitjes in soorten en maten.

  Sabrina Tacci

  Sabrina Tacci is schilderes, geboren en getogen in Italië en gefascineerd door  gezichten, lichamen en hun verhalen. Sabrina schildert zoals ze is, vol passie en emotie. Met zwart, wit, rood, oranje, goud, maakt zij een reis door de kracht en muzikaliteit van de penseelstreek. Tijdens de KFR editie 2024 met het thema 'Overvloed' zal Sabrina de toeschouwer onderdompelen in een visuele overvloed  van kleuren en emoties.

  Mireille Schermer

  Mireille Schermer is naast beeldend kunstenaar ook kruidenvrouw, bosbadgids en wildplukgids. Beter samengevat werkt ze graag in en met de natuur samen in breedste zin met als groene draad de helende werking van de natuur.

  Tijdens de KFR editie 2024 vertaalt zij het thema ‘Overvloed’ naar de gulheid van moeder aarde, gevat in schilderingen en installaties van natuurlijk materiaal en ecologische zelfgemaakte verf. Het werk van Mireille is te zien en beleven in het tuinhuis bij Atelier Bakkum

  Image