KunstFietsRoute Castricum 2023 op 3 en 4 juni

Stop 10 - Eveline Mooibroek en Nicole Spit

STOP 10

Eveline Mooibroek en Nicole Spit

Locatie

Pernéstraat 31
1901 AV Castricum

Kunstvorm

Interdisciplinaire beeldende kunst

Eveline Mooibroek

Het werk van Eveline Mooibroek gaat over onze waarneming, over de werking van zintuigen en over de schijn en de werkelijkheid. Over het gevoel niet helemaal gerust of thuis te zijn in de wereld die we hebben geschapen. Eveline is geïnspireerd door de gecultiveerde en gemanipuleerde omgeving. In haar werk is het leven bevroren en stilgezet op een vervreemdende manier. We weten niet meteen wat we zien. Eveline maakt ongemakkelijke en soms ongerijmde kunst. Haar wereld is er één van contrasten en tegenstrijdigheden. De kunstmatige mooiheid, en de schoonheid van het lelijke: ze probeert het tot één beeld samen te brengen.

Nicole Spit


'Nicole Spit is kunstenaar en speculatief (toekomst-) designer. Speculatief design verbeeldt toekomsten op basis van huidige technologische en sociaal maatschappelijke ontwikkelingen. 

Een terugkerend thema in haar werk is het spanningsveld tussen synthetische, door ingrijpen van de mens gemanipuleerde natuur en biologisch gegroeide natuur. Dat levert vaak vervreemdende en soms bizarre verbeeldingen op. 

Hoe zou toekomstige natuur er uit kunnen zien?'

Image