KunstFietsRoute Castricum 2024 op 1 en 2 juni

  Stop 16  Eveline Mooibroek en Nicole Spit

  STOP 16

  Eveline Mooibroek en Nicole Spit

  Locatie

  Pernéstraat 31

  1901 AV Castricum

  Kunstvorm

  Interdisciplinaire beeldende kunst

  Exposanten

  Eveline Mooibroek 
  Nicole Spit

  Muziek

  Eveline Mooibroek
  Nicole Spit

  Eveline Mooibroek en Nicole Spit

  Toen Eveline Mooibroek en Nicole Spit elkaar leerden kennen werden ze getroffen door de overeenkomst van hun werk. Eveline en Nicole zijn geïnspireerd door de gecultiveerde en gemanipuleerde omgeving. Ze zijn gefascineerd door de artificiële subwerelden in hun directe omgeving waarbij de simulatie van de natuur langzamerhand reëler is dan de werkelijke natuur.


  Hun werk is een reflectie op de samenleving, op ‘la condition humaine. In hun werk is het leven bevroren en stilgezet op een vervreemdende manier. Ze transformeren en manipuleren uiteenlopende verschijningsvormen van het natuurlijke. Een terugkerend thema in hun werk is het spanningsveld tussen synthetische, door ingrijpen van de mens gemanipuleerde natuur en de biologisch gegroeide natuur.

  In het werk van Nicole en Eveline weten we niet meteen wat we zien.  Eveline Mooibroek

  Waarbij Nicole mogelijke toekomsten vormgeeft, richt Eveline zich vooral op het heden en de haar omringende bestaande wereld. Eveline’s werk gaat over onze waarneming. Over het gevoel niet helemaal gerust of thuis te zijn in de wereld die we hebben geschapen, over het ongemak dat we van binnen allemaal kunnen voelen. Haar werk is een in scène gezette ontmoeting die verwarring creëert over wat we goed of slecht, onschuldig of schuldig, mooi of lelijk vinden. 

  Nicole Spit

  Nicole is door nieuwsgierigheid en verwondering over de toestand van het mensdom en de toekomst gedreven. Als speculatief (toekomst-) designer verbeeldt Nicole toekomsten op basis van huidige technologische, wetenschappelijke en sociaal maatschappelijke ontwikkelingen. Ze belicht door middel van onderzoek de verschillende facetten van mogelijke toekomstscenario’s.