KunstFietsRoute Castricum 2023 op 3 en 4 juni

Stop 16 - Buurt en Biljartcentrum Castricum

STOP 16

Buurt en Biljartcentrum Castricum

Locatie

BBC
Van Speykkade 61
1901 XB Castricum

Exposanten

Florence Eijck
Paulien Hakkert
Annet Sijm
Schildersgroep Mieke Rozing
Mieke Rozing

Kunstvorm

Schilderijen, sieraden, keramiek

Demonstraties en workshops

Op beide dagen is er met Mieke’s schildersgroep een demo van 11-14u
Op beide dagen zijn er gratis workshops (met vrijwilligers) voor kinderen in totaal 6. Workshops, klei, schilderen en textiel bewerken.

Muziek

 Judith Schram met gitarist Serge

Schildersgroep Mieke Rozing

De schildersgroep van de populaire inloopateliers hebben weer prachtige nieuwe schilderijen gemaakt. Mieke Rozing begeleidt deze inloopateliers voor beginners en gevorderden, jong en oud. De ene exposant schildert een paar jaar en de ander maakt zijn/haar eerste olieverfschilderij en nog weer anderen werken al in opdracht. Wat iedereen gemeen heeft is dat zij hier plezier en energie van krijgen. Dat geldt ook voor Mieke en zegt zij: ‘ik ben super trots op mijn leerlingen, ze hebben lef, dagen zichzelf iedere keer weer opnieuw uit en inspireren elkaar’. 

Wil je zelf schilderen kijk dan op MiekeRozing.nl.

Paulien Hakkert

Het maken van kleiobjecten is iets waar Paulien zich al lange tijd mee bezig houdt.  Ze wil graag dat de objecten aards, spannend en toch stevig zijn, eigenlijk een samenspel van licht en stoer. Het is de uitdaging objecten te maken waarbij techniek, uitstraling en emotie samenvallen. 
Bij het maken van de vazen of dieren gaat zij uit van een basis die verder met ringen wordt opgebouwd. Van tevoren heeft Paulien wel een beeld in haar hoofd, maar laat zich tijdens het proces ook leiden door de klei. De objecten kunnen klein, groot, rustig of uitbundig gekleurd zijn.
www.pienhakkert.nl

Florence Eijck

FlorenceJewelshop ontwerpt en maakt moderne sieraden gemaakt van (half)edelstenen, goud en zilver. Elk ontwerp wordt één keer gebruikt, dus alle sieraden zijn uniek. U zult niemand tegenkomen met eenzelfde sieraad gemaakt door FlorenceJewelshop. 
De inspiratie voor de sieradenontwerpen vormen de vele culturen die zij 'ontdekt' op een van haar vele reizen, waar ook de materialen persoonlijk door Florence worden uitgezocht.
Image

Annet Sijm

Annet is autodidact en schildert voornamelijk met olieverf op een intuitieve manier. Het is een doorgaand proces van zoeken, spelen en voelen. Op deze manier blijft zij haar stijl ontwikkelen. 
Het begint altijd met textuur en kleur aanbrengen en dat doet zij puur op haar gevoel van het moment.  Daarna gaat ze poetsen, weghalen, het doek draaien en blijven zoeken naar een harmonieuze compositie. Ze houdt van de organische vormen van de natuur die ze volop ervaart als ze wandelt door de duinen in Castricum.  
‘Het is een boeiend en soms ook confronterend proces maar en vaak pakt het heel  verrassend uit’. www.annetsijm.nl