KunstFietsRoute Castricum 2023 op 3 en 4 juni

Stop 16 - Peter Heijke en Roos Cappetti

STOP 16

Peter Heijke en Roos Cappetti

Locatie

Lijsterbeslaan 3
1901 SE Castricum

Exposanten

Peter Heijke
Roos Cappetti

Kunstvorm

Schilderijen

Muziek

Anne-Marie Dijkman (zang, gitaar, mogelijk met begeleiding)

De exposanten

Peter Heijke en Roos Cappetti

Peter en Roos hebben elkaar leren kennen op de Wackers Academie, die ze beide in 2017 hebben afgerond. Na hun afstuderen hebben zij bij wijze van experiment gezamenlijk werk gemaakt. Inspiratie hiervoor waren Indische en Slowaakse poppen. Peter is goed in perspectief en een echte bouwer. Roos brengt haar kleurgebruik en wat lossere penseelstreek in. Dit geeft een interessante combinatie die het werk uniek maakt. De expositie toont daarvan een aantal schilderijen. 

Peter Heijke

Peter Heijke heeft zijn passie voor (model) schilderen kunnen ontwikkelen op de academie. Hij maakt olieverfschilderijen op linnen en papier. Zijn laatste werk is geïnspireerd door schilders als Kokoschka, Ensor en Heisig. Enkele geëxposeerde doeken zijn stillevens met paspoppen, getooid met maskers en allerhande hoofddeksels, waardoor deze realistische, figuratieve schilderijen een grotesk, vervreemdend trekje krijgen. Naast zijn vrije werk maakt Peter ook portretten in opdracht.

Instagram Peter Heijke

 

Roos Cappetti

Schilderen en aquarelleren doet Roos al een aantal jaren. Techniek en kleurgebruik heeft ze leren verfijnen op de academie. Met de realiteit als uitgangspunt geeft ze een eigen draai aan haar werk. Geïnspireerd door Hollandse landschappen, gaat ze het liefst buiten “en plein air” aan de slag. Met aquarel of olieverf vangt ze de atmosfeer en het veranderlijke licht wat maakt dat ze snel moet werken. In haar atelier werkt Roos aan stillevens zoals onder andere bloemen en marionetten. Hierbij is haar keuze van materiaal en specifiek kleurgebruik essentieel om tot een speels resultaat te komen.

www.rooscappetti.eu