KunstFietsRoute Castricum 2023 op 3 en 4 juni

Stop 18 - Studio 23

STOP 18

Studio 23

Locatie

van Uytrechtlaan 23
1901 HJ Castricum

Exposanten

Margriet Schadee
Saskia Wurpel
Houwers in Beeld

Kunstvorm

Schilderijen, objecten en beelden

Muziek

Tom Slootman en Ingele Siezenga van het harpduo ‘An Triskell’

Margriet Schadee

Margriet Schadee laat zich in haar schilderijen inspireren door de natuur en mensen om haar heen. Het is vooral de sfeer die voor haar belangrijk is. Een subtiel kleurgebruik en een speels lijnenspel zijn kenmerkend voor haar veelal abstracte werk.
Naast schilderijen maakt Schadee ook kunststof objecten: mensfiguren en meer abstracte vormen. Door verschillende objecten achter elkaar te plaatsen ontstaat een verrassend schaduwbeeld, dat steeds verandert onder invloed van de lichtval. Ook in dit ruimtelijke werk is kleur weer een belangrijk element.
www.margrietschadee.nl

 

Saskia Wurpel

Saskia Wurpel maakt objecten van verschillende (gevonden) materialen. Zij laat zich daarbij verrassen door de vele mogelijkheden die dat materiaal biedt om een - veelal licht poëtisch - gevoel tot expressie te brengen.
www.saskiawurpel.nl

Houwers in beeld

Beeldhouwgroep “Houwers in beeld" werkt iedere zaterdagmorgen bij Perspectief. De nadruk ligt op stenen beelden. De groep wordt begeleid door de Amsterdamse beeldhouwster Ada van Wonderen.
Deelnemers: Joke Boerrigter, Fred Boon, Marlies Deen, Froukje Docter, Maarten Geerdes, Willemijn Lust, Henk Schneider, Els Waal.