KunstFietsRoute Castricum 2023 op 3 en 4 juni

Stop 20 - Marina & Sabrina, & CAKtwo

STOP 20

Sabrina en Marina Kunstenaarscollectief CAKtwo

Locatie

Van Oldenbarneveldweg 32
1901 KB Castricum

Exposanten

Marina Pronk
Sabrina Tacci
Kunstenaarscollectief CAKtwo; Berend Wijers, Fred Boon en Marina Pronk

Kunstvorm

Schilderijen, beelden, foto's en installaties

Muziek

All You Can Eat band met Wouter van Weers, Guido Bos, Maaren Nijman, Edo de Lang

Ook dit jaar staan de deuren van Atelier Marina & Sabrina in Bakkum tijdens de Kunst Fiets Route wagenwijd open. Het thema van de expositie op deze prachtige locatie is ‘il Viaggio’ ofwel ‘de Reis’. Vroeger kruisten de artistieke route van Sabrina en Marina zich sporadisch maar nu werken ze alweer 4½ jaar intensief samen. Elke vrijdag en iedere maand een weekend is hun atelier open. U stapt binnen en reist langs de welkome verademing van creativiteit, inspiratie en de warme en open sfeer die onlosmakelijk met dit duo verbonden is.

De exposanten

Sabrina Tacci

Sabrina is schilderes, geboren en getogen in Italië en gefascineerd door  gezichten, lichamen en hun verhalen. Sabrina schildert zoals ze is, vol passie en emotie. Met zwart, wit, rood, oranje, zilver, maakt zij een reis door de kracht en muzikaliteit van de penseelstreek. In ‘il Viaggio’ beleeft u de innerlijke reis die Sabrina in 2004 vanuit haar geboorteland Italië naar Nederland maakte, hoe het haar daarvoor en daarna verging.

Marina Pronk

Marina is beeldhouwer en fotograaf. Tijdens haar vele reizen fotografeert ze mens en dier, natuur en vorm van in het algemeen. Daarnaast vindt Marina overal  inspiratie voor haar beelden waarin ze de perfectie van het organische graag combineert met iets rauws waardoor het interessant en nooit beeldschoon is. Een andere creatieve reis maakt Marina alweer 10 jaar met haar collega’s van CAKtwo. 

CAKtwo

kunstenaarscollectief CAKtwo bestaat uit de beeldhouwers Berend Wijers, Fred Boon en Marina Pronk en samen werken ze minimaal 2 dagen per week aan grote installaties. Een deel van het werk van CAKtwo is te zien in de beeldentuin van Marina & Sabrina. Recent is daar ook EUROPA aan toegevoegd. Dit beeld was onderdeel van ZomerExpo 2019 en vier maanden tentoongesteld in de slotgracht van Kasteel het Nijenhuis bij Zwolle. Kent u de mythe over de ontvoering van prinses Europa door oppergod Zeus en de reis die Europa op de rug van de stier maakte. Met dit beeld stelt CAKtwo de vraag of het Europa van nu een passief slachtoffer is of een avontuurlijke dame die de stier bij de horens vat en zelf de richting van haar reis kiest.