KunstFietsRoute Castricum 2023 op 3 en 4 juni

Stop 20 - Marina Pronk, Sabrina Tacci, kunstenaarscollectief CAKtwo en Michael Leusink

STOP 20

Sabrina en Marina, CAKtwo en Michael Leusink

Locatie

Van Oldenbarneveldweg 32
1901 KB Castricum

Exposanten

Marina Pronk
Sabrina Tacci
Kunstenaarscollectief CAKtwo; Berend Wijers, Fred Boon en Marina Pronk
Michael Leusink

Kunstvorm

Beeldhouwwerk, keramiek, fotografie, schilderkunst, installaties

Muziek

All You Can Eat (band met Wouter van Weers, Guido Bos, Maarten Nijman, Edo de Lang)

Ook dit jaar staan de deuren van Atelier Marina & Sabrina in Bakkum tijdens de KunstFietsRoute wagenwijd open. Al 5½ jaar combineren Marina Pronk en Sabrina Tacci hun werk hier intensief en grenzeloos tot maandelijks nieuwe, intense en verrassende exposities. Elke vrijdag en elk 2e weekend van de maand houden zij open atelier en is iedereen van harte welkom.
Qua thema stellen Marina & Sabrina ditmaal de vraag: What if… we would spread our wings? Want wat zou er gebeuren als ze hun vleugels spreiden? Stel ze duiken in het diepe, gaan opzoek naar nieuwe vormen van ontvangen en creëren en onderzoeken mogelijkheden tot samenwerken. Sabrina noch Marina zijn wars van avontuur en beseffen zich dat chemie alleen kan ontstaan als je je onderdompelt in creatieve interactie. Beide kunstenaars hebben zich opengesteld voor verschillende samenwerkingsvormen waar ze de bezoekers graag deelgenoot van maken.

De exposanten

Sabrina Tacci

Sabrina Tacci is schilderes, geboren en getogen in Italië. Gefascineerd door gezichten, lichamen en hun verhalen, gaat zij met haar expressionistische stijl opzoek naar de essentie. Sinds 2017 werkt zij samen met beeldhouwer Michael Leusink aan wat zij 'Fusion projects' noemen. Beeldhouwkunst en schilderkunst smelten samen, hun rollen verdwijnen...
De totale fusie proberen ze te bereiken met 'Being with the greatest person on this planet', een serie beelden waarbij abstractie en figuratie door elkaar lopen. De twee kunstenaars verschuilen zich achter het beeld in de vorm van een dans.

Marina Pronk

Marina is eigenaar van ‘MARINA fotografie en andere beelden’. Zij maakt beelden van diverse steensoorten en materialen en fotografeert in eigen opdracht. Haar zoektocht naar de oorsprong, de betekenis, de hartstocht bloot te leggen en voort te zetten, zorgt voor een continue wisseling van projecten, materialen en technieken. Marina maakt wat ze wil zien, waar ze de potentie of intensiteit in ziet die ze wil uitdragen.. creëren heeft voor haar geen hoger doel. Ze voelt de noodzaak of wordt er gewoon blij van.
Een andere creatieve reis maakt Marina alweer 13 jaar met haar collega’s van CAKtwo. 

CAKtwo (Marina Pronk, Berend Wijers en Fred Boon)

Onder de naam CAKtwo werken de drie beeldhouwers aan het extreem en ongeremd uitvergroten van objecten. In de overtuiging dat het beste resultaat ontstaat door, voorbij het eigen ego, heel goed naar elkaar te luisteren, werken ze minimaal 2 dagen per week gedreven aan hun installaties. Er is geen vaste rolverdeling binnen het team. Pas als ze aan het werk gaan, bepalen ze wie wat gaat doen die dag. Een deel van het werk van CAKtwo is te zien in de beeldentuin van Marina & Sabrina waaronder Mierakel: de kolonne van 42 mieren die samen de klimaatverandering in beeld brengen.

Michael Leusink

Michael omschrijft zijn werk als  hedendaags surrealisme. Hij is van mening dat alle kunst spelenderwijs tot stand komt. Dat geeft hem de vrijheid om regelmatig van stijl te veranderen. Zijn houten sculpturen hebben daarom vele verrassende verschijningsvormen. Sinds 2017 werkt hij nauw samen met Sabrina Tacci. Haar vaardigheden sluiten naadloos aan bij zijn manier van werken. In hun gezamenlijke kunst wordt de vormgeving bepaald door wat zij allebei graag willen zien.
Image