KunstFietsRoute Castricum 2023 op 3 en 4 juni

Stop 4 - Hilde’s atelier

STOP 4

Hilde’s Atelier

Locatie

Archeologiemuseum
Huis van Hilde 
Westerplein 6
1901 NA Castricum

Exposanten

Sandra Strijk, Hans van Zijp, Jenny Brouwer Dunnewind, Isabella Spanjaart, Ingrid Groen, Joke Sierag

Kunstvorm

Beelden, schilderijen, litho's, etsen, foto's, tekeningen en tassen

Muziek

Band Groeisaam treedt zondag drie keer op. Om 13:00u, 14:00 en 15:00 uur, elke keer een setje van 20 minuten.

Exposanten

Sandra Strijk

Al decennia is Sandra creatief bezig. Hoewel zij nog steeds veel nieuwe technieken uitprobeert, ook om die eventueel te combineren, blijft ze vooral bezig met tekenen, schilderen en boetseren. Zij werkt met zowel olieverf als acrylverf en haar beelden zijn van zelfdrogende klei of keramiek. Inspiratie doet zij op in de dagelijkse dingen om haar heen.  Op dit moment zijn vooral vogels en huizen erg in trek bij haar als onderwerp. Zij hoopt dat u weer veel plezier aan haar werk zult beleven.

Hans van Zijp

Natuurlijk:  natuurlijke onderwerpen uit de buurt: strand en duinen. Maar deze keer ook veel andere onderwerpen en technieken. Alles olieverf op doek of paneel, veel met penseel maar ook vaak met alleen een set paletmessen. Verder nog wat tekeningen met potlood en (pastel)krijt om wat variatie te krijgen. Cursussen, oa. bij de Vrije Academie en het Allard Pierson Museum, hebben Hans hopelijk verder gebracht. En nu maar wachten op veel bekijks!

Jenny Brouwer Dunnewind

Jenny Brouwer Dunnewind schildert al vele jaren en beleeft daar veel plezier aan. Boetseren deed ze voorheen ook maar staat nu op een laag pitje. 

Haar inspiratie haalt ze vooral uit de dingen om haar heen maar soms ook uit een foto in de krant of tijdschrift. Vooral mensen en voorwerpen leveren mooie ideeën op om verder uit te werken als schilderij. Voor haar schilderijen heeft ze in het verleden met aquarelverf gewerkt maar nu al vele jaren werkt ze met olieverf. Ze heeft les gehad van verschillende kunstenaars, eerst in aquarel en later in olieverf.

Haar keramiek objecten zijn van chamotteklei, dat is een korrelachtige klei wat ook ongeglazuurd of licht geglazuurd mooi van structuur is en een oer uitstraling geeft.

Isabella Spanjaart

BellaBolsa is de naam van een collectie unieke, handgemaakte leren tassen. Het ontwerpen en maken van leren tassen is de nieuwe uitdaging van Isabella na 25 jaar interieuradvies voor particulieren en bedrijven. Zij vindt het geweldig om een mooi en functioneel product te realiseren in haar atelier in Heiloo. Op de site van bellabolsa.nl is een deel van de modellen te zien! Origineel en op maat gemaakt voor de trotste drager van een echte “Bella Bolsa” want dat betekent “Mooie Tas” in het Spaans!

Ingrid Groen

Ingrid Groen is een hobby fotograaf zonder een specialisme. Ingrid is geinteresseerd in allerlei soorten fotografie. Van landschap en natuur tot urbex en portret fotografie. Het liefst combineert ze deze hobby met haar anders passie: reizen. Ingrid doet voor het eerst mee aan de Kunstfietsroute en ze hoopt dat haar foto’s jullie aanspreken. 

Joke Sierag

De etsen en litho’s die Joke Sierag maakt zijn abstract, soms figuratief en vaak een combinatie van beide. Bij de abstracte etsen nemen kleur, ritme, vormstructuren en lijnen de plaats in van het figuratieve object. 

Kijkend naar het werk van Joke kom je tot de conclusie dat ze vrij speelt met het materiaal, naar hartenlust experimenteert met kleuren, vormen en materiaal. In haar eigen woorden: … gewoon kijken waar je uit komt, nieuwe dingen ontdekken, als het kan uitbreken uit bestaande contouren en zorgen dat het niet allemaal in het vaste patroon past.

Groeisaam

De band GROEISAAM bestaat uit Theo, Ronald, Gerard en Jan.

Alle vier Castricummers. Instrumentarium: diverse toetsen, gitaren, basgitaar, melodica en zang. De ludieke naam en foto zijn voortgekomen uit een optreden tijdens het "Muziek Tuinen Festival" in Castricum. Hun repertoire is opgebouwd uit ieders persoonlijke belangstelling. Dat betekent heel divers. Van romantische luistermuziek, naar filmmuziek, naar popmuziek, naar Ierse muziek. Tijdens een optreden maken ze daar  een mooie mix van. Als je wil weten hoe dat klinkt... moet je gewoon komen. Je bent van harte welkom !