KunstFietsRoute Castricum 2023 op 3 en 4 juni

Stop 5 - Huis van Hilde

STOP 5

Hilde’s atelier

Locatie

Westerplein 6
1901 NA Castricum

Exposanten

Sandra Strijk, Annelies Koopmans, Liesbeth van Duin-Pille, Hans van Zijp, Michel van Noort, Alexander Heinz-Nötzel en Isabella Spanjaart

Kunstvorm

Schilderijen, keramiek, digitale kunst en tassen

Muziek

Voor de zaterdag hebben wij het Doe Harmonie orkest bereid gevonden om die dag van 11.00 tot 13.30 uur te komen optreden/spelen in het Huis van Hilde. 
Het orkest bestaat uit ca. 30 enthousiaste leden; koperblazers, houtblazers en slagwerkers. De leden komen uit Castricum en wijde omgeving.
Zij spelen muziek van bekende musicals, Harry Bannink, Jacob de Haan en vele andere componisten.
Dat belooft dus een heel spektakel te worden.

Exposanten

Sandra Strijk (1967)

Voor Sandra Strijk is creatief bezig zijn beslist een levensbehoefte. Ze heeft eigenlijk teveel dingen die ze leuk vindt om te doen, maar houdt het momenteel even bij boetseren, tekenen en schilderen. In haar werk gebruikt ze veel kleur,  je “moet” er blij van worden! Door het verplichte veel binnen zitten was er weer tijd om nieuwe technieken en materialen uit te proberen. 

www.sandrastrijk.nl 

 

Meisjes

Annelies Koopmans

Annelies Koopmans schildert ruim twintig jaar waarvan de eerste vijf jaar op schilderles. De figuratieve schilderijen van Annelies kenmerken zich vooral door kleur. Zij werkt met zowel olieverf als acrylverf. Inspiratie doet zij op in de dagelijkse dingen om haar heen.  Doet Boersma en Ton Schulten zijn schilders die haar enorm geïnspireerd hebben. Haar liefde voor de natuur en bouwkunst wordt vertaald naar een kleurig geheel van bloemen, landschappen maar ook geometrische voorstellingen.

Tulpen

Hans van Zijp

Zoals veel mensen in de coronaperiode heeft ook Hans van Zijp de duinen en het strand regelmatig opgezocht. Dat heeft veel inspiratie gegeven en zowaar tot een thema geleid. Duinen en strand in de breedste zin. Van vergezichten tot het vastleggen van één struik. Soms was het heel druk op het strand maar vaak ook heel erg stil....prachtig om vast te leggen. Mensen vanuit onze streek herkennen het vast! Alle werken zijn olieverf op doek of paneel.

Liesbeth van Duin-Pille

Liesbeth vindt het leuk om kreatief bezig te zijn. Naast schilderijen, vaak abstract, maakt ze ook keramiek. Heeft schilderlessen gevolgd in Amsterdam (Buri Ateliers) en in Haarlem (Vrije Academie) en lessen keramiek bij de keramist Wim Borst aan de Volksuniversiteit te Haarlem. Woont sinds enkele jaren in Heiloo en schildert met veel plezier bij Perspectief in Bakkum. Daarnaast is zij een fervent tuinierster.

Abstract

Alexander Heinz-Nötzel – Digital Artist

Alexander Heinz-Nötzel (*1980) is niet alleen een natuurkundige, uitvinder en muzikant uit Duitsland. Hij is ook een buitengewone kunstenaar die zich al jaren met het maken van digital arts bezig houdt. Alexander had tentoonstellingen in Duitsland en Italië. Hij leeft en werkt in Nederland.

Met zijn spirali mirabili creëert Alexander een kleurrijk universum van spiralen. Hij neemt ons mee naar onbekende, raadselachtige werelden.

Alexanders kunst is gebaseerd op natuurwetenschappelijke formules, die ook rustgevend kunnen werken: de harmony der sferen. 

Bovendien in tijden van climate change wil Alexander ons bewust laten worden van onze unieke herkomst, de aarde, en laat hij ons dromen van een mogelijke  andere Heimat.

Moonshell

Michel van Noort

Michel van Noort, 61 jaar oud, is bioloog en werkzaam als docent. Als schilder is hij autodidact. Zijn specialisatie is olieverf. Hij heeft exposities gehad in Nederland, Engeland en Colombia. Ook mag hij heel graag tekenen en soms probeert hij een aquarel. Vaak gaat hij de natuur in, hier bij Castricum of naar de Oostvaardersplassen alwaar de machtige zeearend leeft.

Isabella Spanjaart

BellaBolsa, een unieke collectie leren tassen.
Het ontwerpen en maken van tassen is de nieuwe uitdaging van Isabella na 25 jaar interieuradvies voor bedrijven en particulieren. Het is geweldig om een mooi en functioneel product te realiseren. Origineel en op maat gemaakt voor de drager.