KunstFietsRoute Castricum 2023 op 3 en 4 juni

Stop 8 - De Kern

De Kern

Locatie

Overtoom 15
1901 EW Castricum

Exposanten

Nico Lute en Rosalie Hammink

Kunstvorm

Keramiek, aquarellen

Muziek

Nog niet bekend

Rosalie Hammink

Rosalie studeerde keramische vormgeving en glazuurtechnieken en diverse teken- en schilderopleidingen aan de Vrije Academie in Den Haag. Een belangrijk thema in haar werk is “de vrouw” als inspiratiebron en leidraad naar de verbeelding van emoties en gebaren: trots, sterk, verhuld en onverhuld.
Naast opdrachten voor particulieren en bedrijven geeft ze les in tekenen en aquarelleren. Afgezien van het aanleren van technieken, hoe noodzakelijk ook, vindt ze eigenlijk nog belangrijker dat cursisten hun eigen beeldtaal ontwikkelen en er vooral plezier aan beleven. Dat laatste is ook de leidraad voor haar eigen werk.

Nico Lute

Kunst helpt ons anders naar de dingen te kijken. Zelf is Nico Lute in zijn werk vaak buiten bezig met de vertaling van de werkelijkheid, die ieder anders ervaart. Aquarellen maakt hij ter plekke in Castricum en directe omgeving. Dat is de beste manier om de sfeer te pakken en de lichtval te registreren. Zijn eerste lessen in deze techniek kreeg hij van Cor Heeck, een bekende kunstenaar uit Castricum.

Nico volgde de  opleiding voor Tekenleraren MOB 1972, en was tekenleraar tot 1988. Hij is nu actief bij Tintoretto in Heiloo en bij Galerie De Kapberg in Egmond aan den Hoef. Naast aquarellen maakt hij pentekeningen en etsen.