KunstFietsRoute Castricum 2023 op 3 en 4 juni

Stop 17 - Tuin van Liesbeth Kuijs

STOP 17

Tuin van Liesbeth Kuijs

Locatie

Bakkummerstraat 35a achterom
1901 HJ Castricum

Exposanten

Karin Cijsouw
Mirjam van der Linden

Kunstvorm

Fotografie en naaldkunst

Dichter

Gedichten over onder andere dementie door Karin Cijsouw

Muziek

Ben je verliefd, op zoek of al 30 jaar getrouwd?
Kom dan op zaterdag 4 juni luisteren naar ‘van Harten over de Liefde’. Dat is de titel van de CD die dankzij crowdfunding van de persen is gerold. In de tuin van Liesbeth Kuijs brengen Mark Minnema en Henk Jan van Harten liedjes van de CD in een akoestische versie, zeg maar ‘unplugged’. Tussendoor vertellen ze verhalen over de liefde.
Dat doen ze op 4 juni drie keer, om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.

Karin Cijsouw

Karin Cijsouw is een enthousiaste hobbyfotograaf die graag het buiten zijn en wandelen combineert met fotograferen. De fijnste plekken om dit te doen zijn de duinen en het strand, die praktisch om de hoek liggen. Sinds enkele jaren schrijft ze ook gedichten over mensen die dementie hebben en combineert dit met passende foto’s. Het voelt alsof alles wat zij fijn vindt om te doen nu samen op een plek valt. Hopelijk ervaart u dit ook als u in de prachtige tuin komt kijken naar haar foto’s & gedichten en de naaldkunst van Mirjam van der Linden. Het bijzondere is, dat hoewel ze onafhankelijk van elkaar zijn gemaakt,er toch hele grote raakvlakken in de werken zijn. Foto's met als thema strand, zee en duinen met daarnaast gedichten over dementie en naaldkunst ook op het thema aangesloten.

U kunt Karin ook vinden op Instagram

En denkt u die naam komt me wel bekend voor? Regelmatig zijn er bij de uitzendingen van RTL en NPO weer foto’s van Karin te zien.

 

Image

Mirjam van der Linden

Mirjam van der Linden is in haar textielkunst geïnspireerd op de natuur in de breedste zin van het woord. Zij werkt veel met eco-prints en verft haar stoffen zelf, op verschillende manieren. Vrij borduren met de naaimachine, komt veel in haar werk voor. Zij heeft in Amsterdam een opleiding Textielkunst gedaan en daarna haar masterjaar textielkunst, met goed gevolg afgerond. Zij doet veel inspiratie op, in de prachtige natuur van Castricum. Het lijkt haar geweldig om haar kunst, in combinatie met het werk van, Karin Cijsouw, te mogen exposeren in het dorp waar zij haar hele leven al woont.