KunstFietsRoute Castricum 2023 op 3 en 4 juni

Stop 7 - De Kern

STOP 7

De Kern

Locatie

Dorpshuis De Kern
Overtoom 15
1901 EW Castricum

Exposanten

Ans Breetveld
Anita Kok

Kunstvorm

Aquarel, tekeningen, Schilderijen, Keramiek

Exposanten

Ans Breetveld

Begin jaren ‘80 volgde zij een cursus bij Toonbeeld en tien jaar later een serie lessen bij Perspectief. Doordat ook fotografie en keramiek haar interesseerden, pakte ze het tekenen en schilderen pas weer op aan het begin van de corona pandemie. Tussen de lockdowns volgde ze naaktmodel tekenen bij MK24 in Amsterdam, pasteltekenen bij de Teekenschool van het Rijksmuseum, vrij tekenen en schilderen bij Anita Kok en een illustratiecursus bij Marieke van Ditshuizen. In Amsterdam en Alkmaar gaat ze regelmatig op pad met Urban Sketching.

In haar werk [zie: https://www.instagram.com/breetveldans] gebruikt ze aquarelverf, pastelkrijt, (kleur)potlood, houtskool en inkt.

Anita Kok

Na het volgen van een tweejarige opleiding bij Crejat en de kunstacademie Wackers besloot Anita Kok haar baan als coördinator psycho-educatie in de vrouwenhulpverlening op te zeggen en haar eigen bedrijf 'Koktales' te starten [zie: www.koktales.com]. Naast eigen werk en opdrachten geeft Anita creatieve workshops, (zoals acrylic pouring en bloemschikken) en teken- en schilderles in haar eigen atelier. Anita beheerst alle schildertechnieken maar is gespecialiseerd in het fijnschilderen met olieverf.

Naast het schilderen is schrijven haar grote passie. Haar debuutthriller 'Venijnig spoor' bij uitgeverij Godijn werd goed ontvangen en 7 mei komt haar tweede thriller 'Vrouwenmantel' uit.

Anita Kok