KunstFietsRoute Castricum 2024 op 1 en 2 juni

  Stop 11 -Stichting Welzijn

  STOP 11

  Stichting Welzijn

  Locatie

  Dorpsstraat 30

  1901 EL Castricum


  Kunstvorm

  Schilderijen, tiffany techniek, keramiek, surrealistische absurdistische collages

  Exposanten

   Suzan Winder

  Jos Werkhoven

  Ton Reverse

  Marjolein de Ruiter 

  Muziek


  Suzan Winder

  Suzan Winder is begonnen met tekenen en schilderen en in een nooit meer stoppende flow terecht gekomen.

  In haar werk kan zij zich uiten, ontroerend subtiel maar ook humoristisch en met een knipoog naar maatschappelijke issues. De vrouw is een belangrijk thema in haar werk.

  Suzan werkt veel met zwart en wit, houdt van originaliteit. Zij is graag bezig met diverse creatieve kunstvormen. Zoals schilderen met olieverf, penselen en paletmes en tekenen met inkt, fineliners en houtskool. Waarbij zij graag gebruik maakt van verschillende materialen en ondergronden. Suzan tekent en schildert op canvas, papier, stof en objecten. Zij vindt hier haar uitdaging in.

  Jos Werkhoven

  Voor Jos was het tijdens de fietskunstroute in 2023 de eerste keer dat hij met zijn glascreaties in Castricum exposeerde.

  Dat bleek een groot succes, veel van zijn vrolijk gekleurde kunstwerkjes werden niet alleen bewonderd, ze vonden ook gretig aftrek bij het enthousiaste publiek.

  Zijn creaties worden gemaakt van glas, hierbij maakt hij gebruik van de zogenaamde tiffany-techniek, waarbij de stukjes glas door middel van koperfolie en soldeer tot een geheel worden gevormd.

  Het succes van vorig jaar krijgt dit jaar een vervolg: naast de vogels, waxinelichtjes en lampen heeft hij zich dit jaar toegelegd op het maken van gestileerde fantasiebloemen die in verschillende vormen en kleuren in de gezellige ruimte van Welzijn te bewonderen zijn.

  Alle creaties die hij maakt worden voor hele schappelijke prijsjes aangeboden, dan kunt u thuis genieten van deze handgemaakte kunstwerkjes.

  Marjolijn de Ruiter

  Marjolijn de Ruiter maakt al sinds haar 25e objecten en surrealistische, absurdistische collages van alles wat ze kan uitknippen en opplakken. Ze gebruikt geen AI of multimedia, alles met de hand. Dus nu al ongeveer 27 jaar. Ze werkte in de kinderopvang en al het speelgoed wat stuk was ging mee. Ze heeft de opleiding creatieve handvaardigheid in Amsterdam gevolgd en daar ook een eindexpositie gehad. 

  Tot nu toe heeft ze geëxposeerd bij de atelierroute in Krommenie en in de Batavia in Wormer. Kortgeleden heeft ze haar werk laten zien in het bejaardenhuis de Saenden in Zaandam. Kijk ook op haar Instagram bij Mar de Ruiter. 

  Ton Revers

  Ton Revers exposeert acrylverschilderijen , keramiek en een combinatie hiervan....

  Image