KunstFietsRoute Castricum 2023 op 3 en 4 juni

Stop 19 - Perspectief & Atelier Achterom

STOP 19

Perspectief & Atelier Achterom

Locatie

Van Oldenbarneveldweg 37, Bakkum

Kunstvorm

Schilderijen, aquarel, etsen, keramiek, glasfusion en beeldhouwwerk in verschillende stijlen, zowel abstract als figuratief.

Muziek

Hans Laduc

De exposanten

Perspectief

Perspectief laat zien hoe veelzijdig deze vereniging is, of beter gezegd, de leden die binnen de 18 groepen onder leiding van beroepskunstenaars tonen wat er zoals met aquarel, olieverf en acryl gemaakt wordt, als het gaat om de schildersgroepen. Dan is er nog modeltekenen, mar ook etsen, glasfusion en 4 heel verschillende beeldhouwgroepen waar objecten in klei, steen, hout, of gips en diverse andere materialen worden gemaakt. Volop kunstzinnige mogelijkheden bij Perspectief.

Je kunt altijd een kijkje nemen bij één van de groepen in de ateliers van Perspectief aan de Van Oldenbarneveldtweg 37 in Bakkum.

Voor meer info bezoek je natuurlijk eerst onze website: www.perspectiefcastricum.nl

Deelnemers perspectief

Atelier Achterom

Tonna Lucassen

Vanaf haar jeugd is ze gefascineerd door het beeldend werken in klei, was en andere materialen. Om haar techniek te verbeteren heeft zij les gehad van diverse kunstenaars. Aan haar beelden liggen gevoelens ten grondslag die hun weerslag vinden in de vrouwelijke gestalte. Met steeds weer nieuwe manieren/technieken van materiaal beheersing is haar werk niet in een bepaalde stijl te vangen. Haar werk zie je veranderen van natuurgetrouw en detaillistisch naar abstraherend. Toch blijft de menselijke vorm haar communicatie middel bij uitstek. Haar werk is kleurijker geworden met haar glas en keramiek objecten.

Tonna Lucassen